Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δείτε με τι τρόπο πληρώνονται οι συντάξεις του ΟΑΕΕ

«Μαντίλι να κλάψει» δεν έχει το Γενικό Λογιστήριο που, παρά τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα πως «είναι διασφαλισμένες μισθοί και συντάξεις», δεν βρίσκει να δώσει ούτε σεντ στον ΟΑΕΕ για να πληρώσει τις συντάξεις. Και αναγκάζουν μάλιστα το ΙΚΑ να δώσει δάνειο στον ΟΑΕΕ 120 εκατ. ευρώ, για να μην μείνουν απλήρωτοι οι συνταξιούχοι.

Λόγω των συνεπειών της έλλειψης ρευστότητας του ελληνικού δημοσίου η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταφύγει σε ακόμη έναν εσωτερικό δανεισμό την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή προκειμένου να καταβάλει τις συντάξεις στους δικαιούχους του ΟΑΕΕ.

Η έναρξη πληρωμής των συντάξεων των δικαιούχων του ΟΑΕΕ έγινε μετά τον αναγκαστικό δανεισμό από το ΙΚΑ έπειτα από χορήγηση δανείου ύψους έως και 120.000.000 ευρώ στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών προκειμένου να πληρώσει τις συντάξεις που ανέρχονται στο ποσό των 115.000.000 για τον μήνα Ιούνιο.

Από την κυβέρνηση λένε τώρα ότι οι συντάξεις στους λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ και το υπόλοιπο ποσό της σύνταξης θα καταβληθούν το αργότερο μέχρι αύριο στις 11.30π.μ.

Σήμερα άρχισαν σταδιακά να πιστώνονται οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στους λογαριασμούς των δικαιούχων, όπως ανέφερε μιλώντας στο αθηναϊκό πρακτορείο, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού, η ολιγόωρη καθυστέρηση οφείλεται στις διαδικασίες του τραπεζικού συστήματος. «Το διατραπεζικό σύστημα διαχέει την πίστωση σε όλες τις τράπεζες μέσω του συστήματος "Δίας" και είχαν δοθεί νέες καταστάσεις με τα σχετικά ποσά, μειωμένα κατά 50%. Οι συντάξεις είναι μειωμένες επειδή μέρος της κρατικής επιχορήγησης δεν κατεβλήθη ακριβοχρόνως, και επίσης λόγω του κλεισίματος των τραπεζών, οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην πλειονότητά τους δεν κατέβαλαν εισφορές, οι οποίες μάλιστα στο τέλος του μηνός είναι υψηλότερες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ