Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Η Θεσσαλονικη μας στα ματια ενος καινουριου φωτογραφου

Βόλτα στην Θεσσαλονίκη!Μέρος 1ο
Όταν οργανώνεις το portofolio σου σαν φωτογράφος,σίγουρα θα έχεις και έναν φάκελο με φωτογραφίες τοπίων και αξιοθέατων.
Σήμερα αποφάσισα να γράψω για ποιόν λόγο πρέπει να επισκεφτείς την Θεσσαλονίκη για αυτού του είδους την φωτογράφιση..

Ως κάτοικος της Θεσσαλονίκης,οι πρώτες λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό για την πόλη μου και είναι γνωστές σε όλη την Ελλάδα είναι: φραπές,χαλλλαρά,τι με λες,σουβλάκι,μπουγάτσα και πολλές άλλες λέξεις που λίγο-πολύ τις προωθούν οι τοπικιστές και αυτοί που θέλουν να συγκρίνουν την πόλη τους με κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας.
Ας αφήσουμε λοιπόν αυτές τις διαφορές να τις λύσουν αυτοί καθώς ζούμε σε μία χώρα με τόσα κενά στην κοινωνία μας που το τελευταίο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι αν το σουβλάκι λέγεται "καλαμάκι",αν ο Πάοκ είναι μεγαλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και εάν στη Θεσσαλονίκη είμαστε πιο "χαλλαροί" από τους Αθηναίους.

Επειδή όμως η Φωτογραφία είναι τέχνη και η τέχνη δεν έχει σύνορα και όρια ας ασχοληθούμε με την πόλη που σου προσφέρει καθημερινά πανέμορφες εικόνες...τηνΘεσσαλονίκη.
Όταν ξεκινάς να ασχολείσαι με την Φωτογραφία και είσαι κάτοικος αυτής της πόλης,σίγουρα έχεις στο μυαλό σου να φωτογραφίσεις τον Λευκό Πύργο,τα Κάστρα,το Λιμάνι,την Ροτόντα,την Καμάρα και πάρα πολλά άλλα αξιοθέατα που υπάρχουν,όχι μια φορά αλλά όποτε βρίσκεσαι μπροστά τους γιατί κάθε φορά που τα κοιτάς σου προσφέρουν διαφορετική αίσθηση..
Πιστεύω πως δεν έχει να κάνει με την κάθε πόλη αλλά με την Ιστορία της χώρας μας.Κάθε αξιοθέατο μας κουβαλάει μια τεράστια ιστορία και πρέπει να την σεβόμαστε,έστω και φωτογραφικά.
Ας μην ξεχνάμε πως οι Φωτογράφοι είναι αυτοί που μεταφέρουν την Ιστορία κάθε χώρας μέσα από εγκυκλοπαίδειες,Ιστορικά βιβλία,εφημερίδες και περιοδικά.
Γι'αυτό η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που σε κάθε γωνιά της έχει και ένα φοβερό τοπίο και μνημείο με πολύ βαριά ιστορία που δεν πρέπει να λείπει απο το album σου..
Αυτές λοιπόν οι φωτογραφίες που έχω τραβήξει είναι ένα πολύ μικρό δείγμα για το τι μπορείς να συναντήσεις σε μια σύντομη βόλτα στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη...Η βόλτα θα συνεχιστεί σύντομα..














Περισσότερα στο alexisg-photo.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ