Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΕΚΘ: "Ναι στην Ευρώπη. Να αποσυρθεί το δημοψήφισμα"

«Λέμε ναι στην Ευρώπη των λαών και της Αλληλεγγύης. Λέμε ναι στο κοινό μας νόμισμα και στην ομόσπονδη Ευρώπη», διαμηνύει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), αξιώνοντας την απόσυρση του δημοψηφίσματος το οποίο θεωρεί «διχαστικό».

«Βιώνουμε την απόλυτη καταστροφή και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μας ξημερώνει, πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες και με ποιους όρους, με ποιο νόμισμα και τι θα ακολουθήσει των capital controls», αναφέρει σε ψήφισμά της η διοίκηση του ΕΚΘ και προσθέτει: «Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε πράγματα πρωτόγνωρα. Συγκεντρώσεις υπέρ του ‘ΝΑΙ’ και υπέρ του ‘ΟΧΙ’ με μοναδικά θύματα την ίδια την ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες που αλληλοσπαράζονται και είναι έτοιμοι για έναν νέο ‘Εμφύλιο’». Η ανεργία στο νομό Θεσσαλονίκης αυξάνεται, επενδύσεις δεν έρχονται, επιχειρήσεις κινούνται μεταξύ σφύρας και άκμονος, οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας μειώνονται, τα έργα υποδομής, όπως το Μετρό, παραμένουν ανολοκλήρωτα. Αλήθεια, μπορεί η Κυβέρνηση να εγγυηθεί πως τα πράγματα στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μείνουν ίδια; Μπορεί κανείς να εγγυηθεί πως δεν θα πάρουν κι άλλο την κάτω βόλτα, δεν θα διπλασιαστεί η ανεργία και δεν θα χαθούν επιπλέον θέσεις εργασίες;».

Παράλληλα καλεί «την Ευρωπαϊκή Ένωση να αφήσει τις άφρονες και προκλητικές επιλογές της και την κυβέρνηση που νομίζει ότι όλα λύνονται με μαγικό ραβδί να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις που θα δρομολογήσουν καλύτερους όρους και συνθήκες για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, χωρίς πολώσεις και αντιπαλότητες με τη λογική και το αυτονόητο να πρυτανεύουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ