Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ως μέλος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Τουρισμός Πόλης – Απασχόληση – Eπιχειρηματικότητα» διοργάνωσε Θεματικό Εργαστήρι με θέμα: «Καταπολέμηση των Διακρίσεων στην Απασχόληση» την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Τουρισμός Πόλης – Απασχόληση στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης».

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματικών φορέων και επιχειρήσεων σχετικά με τις διακρίσεις στον εργασιακό χώρο. Σ’ αυτό παρευρέθηκαν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στην Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και άλλων εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Τουρισμός Πόλης – Απασχόληση – Eπιχειρηματικότητα».

Αρχικά, η κα Χαρά Μάρδα, μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος και στέλεχος του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου, αφού αναφέρθηκε στις ανισότητες στην αγορά εργασίας και στη σχέση τους με τη ανεργία, παρέθεσε τα αίτια ανεργίας των ειδικών ομάδων πληθυσμού και πρότεινε μέτρα για την καταπολέμησή της. Έπειτα, ο κ. Βασίλης Αποστόλου, Εργασιακός Ψυχολόγος, ανέλυσε το θέμα των διακρίσεων στην διαδικασία επιλογής προσωπικού, παραθέτοντας το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και παρουσιάζοντας διαδικασίες επιλογής προσωπικού οι οποίες στοχεύουν στην αποφυγή/πρόληψη των διακρίσεων. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η δράση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 08 – Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 3 Περιφέρειες και ειδικότερα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ