Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Το Διαβαλκανικό μετεκπαιδεύει ξένους ιατρούς στην ενδοσκοπική γυναικολογική χειρουργική

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό συνεχίζει το έργο του ως διεθνές Κέντρο μετεκπαίδευσης ιατρών σε προχωρημένες ιατρικές εξειδικεύσεις. Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (ESGE) έχει επιλέξει το Τμήμα προχωρημένης ενδοσκοπικής γυναικολογικής χειρουργικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού, μεταξύ των ευρωπαϊκών Κέντρων που πληρούν τις επιστημονικές προδιαγραφές για τις γυναικολογικές ενδοσκοπήσεις.

Στο πλαίσιο της παραπάνω πιστοποίησης, η Επιμελήτρια του Γυναικολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου του Μπαχρέιν, Δρ. Έντερσαρ Σεντίκ Αλ Ζαμάν, πραγματοποίησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο Τμήμα προχωρημένης ενδοσκοπικής γυναικολογικής χειρουργικής, υπο τον Διευθυντή, Αναπληρωτή Καθηγητή Γυναικολογίας – Μαιευτικής του ΑΠΘ, Γεώργιο Πάντο. Επίσης, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή σε μετεκπαιδευτικά μαθήματα, γυναικολόγοι από την Σαουδική Αραβία, τον Καναδά και την Ουγγαρία.

Ενθουσιασμένη δήλωσε η Δρ. Ε. Αλ Ζαμάν, για την 20ήμερη εκπαιδευτική παρακολούθηση και τη συμμετοχή της ως βοηθού στις ενδοσκοπικές επεμβάσεις: «Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα με τον καθηγητή Γεώργιο Πάντο. Είναι ένας σπουδαίος ιατρός, ο καλύτερος στη γυναικολογική λαπαροσκοπική που συνάντησα ποτέ», υπογράμμισε πριν από την αναχώρησή της για το Μπαχρέιν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ