Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Σόιμπλε: Μπορεί να υπάρχει plan b για την Ελλάδα αλλά δεν… λέγεται!

Με υπονοούμενα και έμμεσες αναφορές ότι υπάρχει plan B (για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ) στην περίπτωση που δεν υπάρξει  συμφωνία  στις διαπραγματεύσεις, διαμήνυσε αυτή τη φορά  ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών ότι όλα τα σενάρια, και τα πλέον δυσμενή, είναι ανοιχτά για τη χώρα μας και εξετάζονται.

Μάλιστα ο Σόμπλε παρομοίασε ουσιαστικά τις διαδικασίες που προηγήθηκαν της γερμανικής ενοποίησης με την προετοιμασία για ενδεχόμενο Grexit!

Σύμφωνα με το Dow Jones  ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, απάντησε  συγκεκριμένα σχετικά με το αν η ευρωζώνη διαθέτει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης του κινδύνου ελληνικής εξόδου από το ευρώ:

«Αν είχα ανακοινώσει εκ των προτέρων ότι διαθέταμε σχέδιο ενοποίησης, όλοι θα είχαν πει ότι οι Γερμανοί τρελάθηκαν τελείως».

Ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας ανέφερε επίσης ότι «φυσικά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία,  αλλά η ερώτηση στο αν θα έχει επίδραση δεν μπορεί να  απαντηθεί».

Ο ίδιος προσέθεσε  ότι «το να τίθεται αυτή η ερώτηση σε έναν υπεύθυνο πολιτικό, εμπεριέχει ένα άλυτο δίλλημα».

Τα όσα φέρεται να δήλωσε χθες για plan Β κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup επιβεβαίωσε  σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβενίας Ντ. Μράμορ, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία Ελλάδας-εταίρων έως τα τέλη Ιουνίου. Αρνήθηκε όμως  ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα αφορά απαραιτήτως την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Ένα ‘Σχέδιο Β’ μπορεί να είναι οτιδήποτε» δήλωσε ο Σλοβένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ