Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Προϋπόθεση για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, να ζητήσει συγγνώμη

Ανοιχτά διαφωνεί με το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών ή δημοψηφίσματος εκτός αν "ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να κάνει μια αναδιάταξη του συνολικού πολιτικού σκηνικού", ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξή του στην «Αγορά».

"Οι εκλογές θα είχαν νόημα αν άλλαζε το πολιτικό σκηνικό της χώρας, διότι εκλογές συνήθως ζητά η αντιπολίτευση, όχι η κυβέρνηση. Δεν έχω ξαναδεί κυβέρνηση να λέει "θέλω να κάνω εκλογές" όταν μάλιστα έχει 149 βουλευτές. Η αντιπολίτευση δεν θέλει εκλογές διότι βρίσκεται σε κακή κατάσταση" είπε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά την υπόθεση του Σάββα Ξηρού ο κ. Πανούσης θέτει ως προϋπόθεση για την αποφυλάκισή του να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.

Όσον αφορά το αν πρέπει να αυτονομηθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο αναπληρωτής υπουργός λέει ότι πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο υπουργείο. "Χρειάζεται γενική αναδιάταξη όλου του μοντέλου που έχει κάνει η κυβέρνηση" λέει.

Για το ποια θα είναι στάση της αστυνομίας ο κ. Πανούσης απαντά: "Θέλει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, να δώσεις το μήνυμα της ήπιας διαχείρισης, αλλά να μη θεωρήσει κάποιος ότι έχει υποχωρήσει η Δημοκρατία ή η αστυνομία. Δεν μπορεί να υποχωρεί η Δημοκρατία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ