Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Το 17° Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς σηκώνει αυλαία τον Μάϊο

Ανοιξιάτικο θα είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς φέτος, αφού θα πραγματοποιηθεί τον Μάϊο αντί για τον Οκτώβριο, που ήταν ο καθιερωμένος μήνας της διοργάνωσης. Σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία του θεσμού, η 17η διοργάνωση, από τις 14 ως τις 26 Μαΐου, περιλαμβάνει 36 θίασους από 11 χώρες, 130 καλλιτέχνες, 38 διαφορετικά θεατρικά έργα, περισσότερες από 100 παραστάσεις, 7 σεμινάρια-εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και κουκλοπαίκτες και 20 εργαστήρια στα σχολεία, όλα με την οργάνωση του Δήμου Κιλκίς και την υποστήριξη των τοπικών πολιτιστικών φορέων της πόλης, όπως την «Τέχνη του Κιλκίς» και την «Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών».

Παρά το γεγονός ότι το μέλλον του φεστιβάλ είναι αβέβαιο, μετά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, φέτος καλλιτέχνες και θίασοι από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αργεντινή, τη Πορτογαλία, την Κούβα, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία, την Ιαπωνία, τη Βολιβία, την Ελβετία, τη Βραζιλία και την Ελλάδα θα μεταμορφώσουν το Κιλκίς σ’ ένα πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι που δίνει υπόσταση στον όρο «πολιτιστική αποκέντρωση».

Επιπλέον, από τις 14 ως τις 18 Μαϊου, η 7η Συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών και Ηθοποιών/Καλλιτεχνών Σωματικού Θεάτρου , σε συνεργασία με το Ελληνικό παράρτημα της UNIMA και το Φεστιβάλ “Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση”, δίνει το κίνητρο σε νέους δημιουργούς να συναντηθούν στο Κιλκίς και να παράξουν τέχνη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια και να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους αναπτύσσοντας ένα δημιουργικό διάλογο με την διεθνή ομάδα ειδικών του «Θεατή-Κριτή».

Παράλληλα, διοργανώνεται η 8η Συνάντηση για το Κοινωνικό Θέατρο σε συνεργασία με ξένα Ινστιτούτα στη Θεσσαλονίκη και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Φέτος, η συνάντηση έχει τίτλο «Συναίσθημα: αποκαθιστώντας τη σχέση με τον εσωτερικό μας κόσμο, με τον εαυτό και τον Άλλο» και περιλαμβάνει το 7οΕργαστήριο Κοινωνικού Θεάτρου, εργαστήρια στα Γυμνάσια και Λύκεια του Κιλκίς και ένα Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα το Κουκλοθέατρο στην Εκπαίδευση. Το συναίσθημα ως κινητήριος δύναμη θα είναι στο επίκεντρο όλων των δράσεων με στόχο την ενθάρρυνση της προσωπικής έκφρασης, την ανταλλαγή εμπειριών και την αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων στην αναζήτηση λύσεων και στη λήψη αποφάσεων.

Σημαντικά ερωτήματα για το Φεστιβάλ και το ρόλο του στην τοπική κοινωνία θέτει η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς που έχει ετοιμάσει μια έκθεση με κούκλες, σκηνικά, αφίσες, φωτογραφίες και υλικά κουκλοθεατρικών παραστάσεων υπό τον τίτλο «20 χρόνια Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς».

Όλες τις πληροφορίες για το φετινό φεστιβάλ του Κιλκίς στην ιστοσελίδα, www.kilkis-festival.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 697 88 96 483 (Ελένη Κουρτίδου, δημοσιογράφος) &6977 63 56 06 JuanjoCorrales. Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ