Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Lotus Evora 400

H Lotus Evora 400 αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της προσήλωσης της βρετανικής εταιρείας στα supercars και το κράτημα στο δρόμο. Το νέο μοντέλο δεν είναι απλώς πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του (0-100km/h σε 4.1sec αντί για 4.2sec) αλλά
συνέτριψε τον χρόνο στην ιδιωτική πίστα δοκιμών της εταιρίας, στο Hethel, κατά 6(!)sec.

Διαβάστε ακόμα στο High Octane : Περιπολικό Lotus Evora S

Η Lotus Evora 400 είναι ένα μοντέλο κατασκευασμένο από την αρχή. Ο κινητήρας είναι χωρητικότητας 3.5lt V6 αποδίδοντας 400ps και 41.6kg.m ροπής. Το νέο αλουμινένιο σασί συνοδεύεται από νέο εσωτερικό, ενώ η εκτεταμένη χρήση υλικών χαμηλού βάρους έχει οδηγήσει σε σημαντική διαφοροποίηση το εμπρός και πίσω τμήμα του αυτοκινήτου.

Ακολουθώντας το εγχείρημα για την κατασκευή ενός γνήσιου supercar, η Lotus δεν έμεινε στην μεγιστοποίηση της απόδοσης αλλά εστίασε και στην ισορροπία και το βάρος του οχήματος. Η Lotus Evora 400 ακολούθησε σκληρή δίαιτα η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους κατά 22kg με μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια και την αφαίρεση βάρους σύμφωνα με τα υψηλότερα στάνταρντ.

O γενικός διευθυντής της Lotus Jean-Marc Gales έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για το πουλέν του λέγοντας: «Είναι η ταχύτερη Lotus που κατασκευάσαμε ποτέ. Δεν είναι απλά ένα supercar που διανύει μία απόσταση από το Α στο Β σε μικρό χρόνο. Είναι ένα σημείο αναφοράς για την εμπλοκή του οδηγού στην αγνή οδήγηση. Η Lotus Evora 400 μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτοκίνητα που κοστίζουν σαφώς ακριβότερα».

Περισσότερα στο High Octane : Η Lotus Evora GTE

Το νέο supercar της Lotus αναμένεται να λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές το καλοκαίρι του 2015, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Αύγουστο. Στην αγορά της Αμερικής θα φθάσει το φθινόπωρο του 2015 και θα λανσαριστεί σαν μοντέλο του 2016.






Περισσότερα στο highoctane.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ