Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αυτές είναι οι χώρες που το αφεντικό είναι γυναίκα!

Σε τρεις χώρες του κόσμου είναι το πιθανότερο οι γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις να υπερτερούν των ανδρών

Αναρωτηθήκατε ποτέ, αν υπάρχουν κάποιες χώρες στις οποίες οι γυναίκες είναι τα αφεντικά σε διάφορες θέσεις εργασίας σε ποσοστό μεγαλύτερο από τους άνδρες; Σε αυτό το ερώτημα οι περισσότεροι από εμάς θα υποθέτουν ότι σε πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες, όπως οι ΗΠΑ ή οι ευρωπαϊκές χώρες, οι γυναίκες θα έχουν διευθυντικές θέσεις περισσότερες ή έστω ισάριθμες με τους άντρες συναδέλφους τους.



Όμως, τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας έρχονται στην δημοσιότητα για να μας εκπλήξουν... Σε τρεις χώρες στον κόσμο, σε Τζαμάικα, Αγία Λουκία (Καραϊβική) και Κολομβία οι γυναίκες είναι τα αφεντικά!



Σύμφωνα με τους σχετικούς χάρτες, σχεδόν το 60% των διευθυντών στην Τζαμάικα είναι γυναίκες, η κεντρική και η νότια Αμερική είναι εκείνο το μέρος του πλανήτη στο οποίο τα θηλυκά αφεντικά κατέχουν την μερίδα του λέοντος, ενώ η Βρετανία και η βόρεια Αμερική «υστερούν».



Στις ΗΠΑ το 42,8% των αφεντικών ανήκουν στο «ασθενές» φύλο, στην Αλγερία μόλις το 4,9%, ενώ στο Πακιστάν, που βρίσκεται τελευταίο στη σχετική λίστα, μετά βίας το 3,0% του γυναικείου πληθυσμού έχει την δυνατότητα να «σκαρφαλώσει» σε μια ηγετική θέση στον χώρο εργασίας του...



Όσο για το προηγμένο Ηνωμένο Βασίλειο το 34,2% των γυναικών έχει την ευκαιρία να δει τον εαυτό του σε μια υψηλή θέση στην ιεραρχία του επαγγέλματος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ