Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ;

Ο Ιβάν Σαββίδης αποχωρεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ,  όπως αναφέρει σε "αποκλειστικές πληροφορίες" το 
difernews, καθώς συμφώνησε με ισραηλινό πανίσχυρο οικονομικά όμιλο για την εξαγορά της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δικεφάλου!

Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί εδώ και πολύ καιρό και δεν εχουν σχέση με την πορεία του θέματος που αφορα τα χρέη του ΠΑΟΚ κι έχει ήδη δρομολογηθεί θερικά για τον Δικεφαλο μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις της κυρίας Βαλαβάνη.
Αποτελεί βέβαια ερωτηματικό αν την αποπλήρωση του αρχικού ποσού που αφορά το πρωτογενές χρέος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα την αναλάβει όπως είχε υποσχεθεί ο Σαββίδης ή θα το πληρώσουν οι διάδοχοι του από την ισραηλινή εταιρεία! Οι επαφές του ομογενή επιχειρηματία με τους ισραηλινούς ξεκίνησαν από πέρσι και μάλιστα δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός των συγκεκριμένων μεταγραφών-βλέπε Νάτχο-Γκολάσα, που έγιναν στον ΠΑΟΚ από την γειτονική χώρα, όπως και η συμφωνία με την ΝΙΚΕ που ολοκληρώθηκε μετά από παρέμβαση των επίδοξων αγοραστών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ...
Ο Σαββίδης εδώ και καιρό έχει απογοητευτεί από συγκεκριμένα γεγονότα:Το πιο σημαντικό είναι ότι θεωρεί πως τα χρήματα που επένδυσε στον ΠΑΟΚ αυτα τα 4 περίπου χρόνια ουσιαστικά χάθηκαν, καθώς η ομάδα δεν πέτυχε ούτε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ να προκριθεί, ούτε να κερδίσει κάποιον τίτλο, που ήταν οι 2 βασικοί στόχοι του μεγαλομετόχου του συλλόγου!
Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του να φύγει από τον ΠΑΟΚ έπαιξε και το γεγονός ότι ο Ιβαν αντιλήφθηκε με τον χειρότερο τρόπο όσο καιρό βρίσκεται στην Ελλάδα, ότι όσα χρήματα κι αν ξοδέψει δεν θα μπορέσει ποτέ του, όσο καλή ομάδα κι αν φτιάξει, να διεκδικήσει σε ένα πρωτάθλημα που δεν διεξάγεται επί ίσοις όροις, τον τίτλο από τον Ολυμπιακό.
Σαφώς και στην απόφαση του να πουλήσει τις μετοχές του, έπαιξε ρόλο και η στάση του κόσμου του συλλόγου, που ποτέ του δεν έδειξε έμπρακτα στον Σαββίδη την στήριξη που πχ έδειξε στον πριοκατοχο του Θοδωρή Ζαγοράκη...Επίσης δίπλα σε όλα αυτά προσθέστε και την πολεμική που δέχτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση στα θέματα που αφορούσαν τις επενδύσεις του στην Ελλάδα, πέραν του ΠΑΟΚ!
Ο Γιτζακ Σουμ προ των πυλών;
Ενδεικτικό της εμπολοκής των ισραηλινών στην ΠΑΕ, είναι και οι φήμες περι ερχομου το καλοκαίρι στην ομάδα του γιου του Γιόχα Κρόιφ, Τζόρντι στο πόστο του τεχνικού διευθυντή.
Με τον Κρόιφ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης-επίσης επιλογή των ισραηλινών αγοραστών της ΠΑΕ,είχε συνεργαστεί τόσο στην Κύπρο όσο και στο Ισραήλ. Το θέμα ήδη είχε δει το φως της δημοσιότητας στο Ισραήλ εκεί όπου συνεχίζει να εργάζεται, ενώ τώρα πέρασε και στην πατρίδα του την Ολλανδία. “Είναι μια νέα πρόκληση για την καριέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιος του Γιόχαν Κρόιφ θα αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην ελληνική ομάδα ΠΑΟΚ”, αναφέρει η ιστοσελίδα soccernews. Πάντως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως το όνομα του Κρόιφ ακούγεται για τρίτη φορά, καθώς είχε ακουστεί το καλοκαίρι όταν ήρθε ο Αγγελίδης, ενώ ξανακούστηκε την περίοδο που είχε υποβάλει ξανά την παραίτησή του ο Βρύζας, χωρίς όμως αυτό τότε να είναι γνωστό.
Οι επίδοξοι αγοραστές φέρεται να εχουν επιλέξει και τον νέο προπονητή που θα είναι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γνωριμος από το περασμά του από τον Παναθηναικό, Γιτζακ Σουμ!

Αυτό που πλέον απομένει είναι να περιμένουμε να δούμε πότε θα επισημοποιηθούν όλα αυτά από την πλευρά του ομογενή επιχειρηματία...Σύμφωνα παντως με πηγή που προέρχεται από τον ΑΣ ΠΑΟΚ, ο όμιλός που θέλει να εξαγοράσει την ΠΑΕ και έχει ερθει αρχικά σε συμφωνία με τον Ιβαν Σαββίδη έχει την θέληση και κυρίως οικονομική δυνατότητα να δώσει μια άλλη ακόμα μεγαλύτερη δυναμική και ώθηση στην ποδοσφαιρική ομάδα!


Από την Ράνια Μαρία Χαροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ