Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Γιατί οι Γαλλίδες βάζουν λάδι κι όχι κρέμα;

Είναι το καινούργιο ελιξίριο για όλες τις περιοχές που έχουν ανάγκη από έξτρα περιποίηση, όπως τα μαλλιά και το πρόσωπο. Ο λόγος για το λάδι.

Οι Γάλλοι κοσμητολόγοι αξιοποιούν τα έλαια για να μεταφέρουν τις λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E και Κ στο δέρμα. Οι υπόλοιπες βιταμίνες διαλύονται στο νερό (υδατοδιαλυτές), οι λιποδιαλυτές χρειάζονται το λίπος για να παραμείνουν ενεργές.

Αυτό σημαίνει πώς τα λάδια περιποίησης είναι ο μοναδικός τρόπος για να μεταφέρουμε στο δέρμα τις συγκεκριμένες βιταμίνες, οι οποίες άλλωστε είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του.

Από την άλλη, τα λάδια περιποίησης έχουν μία φυσική ομοιότητα με το λίπος (το σμήγμα) που εκκρίνουν οι πόροι του δέρματος.

Κατά συνέπεια, το δέρμα είναι πιο πιθανό να αφομοιώσει τις λιπαρές ουσίες που του προσφέρουμε παρά τις άλλες. Με τα λάδια, λοιπόν, μεγιστοποιούμε την απορροφητικότητα των δραστικών συστατικών της φροντίδας.

Beauty Tip: Δοκίμασε –έστω και μια φορά- να αλείψεις το σώμα σου με λάδι προτού κοιμηθείς και να πέσεις έτσι για ύπνο. Όταν ξυπνήσεις το δέρμα σου θα είναι πιο μαλακό από ποτέ καθώς θα έχει ενυδατωθεί εις βάθος! Δοκίμασέ το ακόμα και με ελαιόλαδο… θα μας θυμηθείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ