Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ (μέχρι και χιόνια...)

Δεν αποκλείεται ψυχρή εισβολή ακόμα και με χιόνια το Πάσχα που έρχεται.. Ίσως να παραλύσει μεγάλος μέρος της Ελλάδας. Σύμφωνα με γνωστό Ελληνικό site καιρού, αναμένεται πρώτη φορά μετά το 2003, να έχουμε πιθανή ψυχρή εισβολή με χιόνια ίσως και σε μηδενικά υψόμετρα, μέσα στο πρώτο 10ημερο του Απριλίου.
Το 2003 είχε χιονίσει στις αρχές Απριλίου με 10 πόντους χιόνια ακόμα και μέσα στην Θεσσαλονίκη.

Με πολύ κρύο και χιόνια θα είναι το φετινό Πάσχα στη χώρα μας, σύμφωνα με Αμερικανούς μετεωρολόγους.

Κάθε Πάσχα την τελευταία περίπου 5ετία, είχαμε καλό καιρό με ήλιο, λίγες καταιγίδες, αλλά και ζέστη.

Φέτος τα πράγματα δείχνουν να είναι διαφορετικά, με κρύο, χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην βόρεια Ελλάδα, όπως και ισχυρές καταιγίδες, σύμφωνα με το volcanotimes.com.

Ελπίζουμε να αλλάξουν αυτές οι προβλέψεις, οι οποίες δίνουν ποσοστό ευστοχίας στην πρόβλεψη αυτή, περίπου 80-100%.

Επίσης, σε σχετικό άρθρο της αμερικάνικη ιστοσελίδα αναφέρει, ότι φέτος θα μεταβούμε από τον Χειμώνα, απευθείας στο Καλοκαίρι, από τον μήνα Μάιο και μετά.

Δυστυχώς προβλέπονται μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα, ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με μηδενικό υψόμετρο στην βόρεια μόνο Ελλάδα.

Πρωτοφανές για τα καιρικά ιστορικά δεδομένα, θα είναι να χιονίσει μέσα στις γιορτές του Πάσχα στη χώρα μας και να εισβάλλει πολικό ψύχος, ωστόσο όπως τονίζει η έγκυρη σελίδα καιρού της Ελλάδας, Greek-Weather.Org, κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί τελευταία τον Απρίλιο του 2003 με χιόνια ακόμα και μέσα στην Θεσσαλονίκη.

Θα είναι άκρως εντυπωσιακό να δούμε χιόνι μέσα στο Πάσχα, καθώς κάθε χρόνο την τελευταία τουλάχιστον 10ετία, έχουμε κάνει Πάσχα με καλοκαιρία και θερμοκρασίες ακόμα και κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου. Αυτή τη φορά το Greek-Weather.Org, τονίζει πως μερικές περιοχές στην βόρεια, βορειοδυτική Ελλάδας, δεν αποκλείεται να κάνουν Πάσχα ακόμα και με ολικό παγετό.

Φυσικά και κάτι τέτοιο μας δείχνει πως η Άνοιξη φέτος δεν θα έρθει όπως όλα δείχνουν στη χώρα μας και θα μεταβούμε απευθείας στο Καλοκαίρι. Μάλιστα αν έχετε παρατηρήσει, τα δέντρα ακόμα δεν έχουν ανθίσει και ενώ έχουμε ήδη φτάσει στα τέλη του Μαρτίου… Για να δούμε λοιπόν τι θα συμβεί ως τα μέσα του Απριλίου στον καιρό της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο μέχρι περίπου και τα μέσα του Απρίλη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Greek-Weather.Org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ