Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Τι γίνονται οι ελέφαντες του τσίρκου όταν γεράσουν

Μετά από περίπου 145 χρόνια το διασημότερο τσίρκο ελεφάντων, Ringling Bros. και Barnum & και Bailey, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα «βγάλει στη σύνταξη» όλα του τα γιγάντια τετράποδα μέχρι το 2018. Πού θα πάνε όμως όλοι αυτοί οι ελέφαντες;

Η εταιρεία είπε ότι πήρε αυτή την "άνευ προηγουμένου" απόφαση με στόχο να επικεντρώσει τις εργασίες της στα προγράμματα διατήρησης του είδους. «Δεν υπάρχει άλλη εταιρεία που κάνει ή έχει κάνει περισσότερα για να σώσει αυτό το είδος από την εξαφάνιση και αυτό είναι κάτι για το οποίο η οικογένεια του τσίρκου είναι εξαιρετικά υπερήφανη» ανακοίνωσαν σε δελτίο τύπου.

Το τσίρκο θα στείλει τους 13 ασιατικούς ελέφαντες στο Κέντρο για τη Διατήρηση Ελέφαντα των Ringling Bros. Barnum&Bailey στην κεντρική Φλόριντα.

Ο ασιατικός ελέφαντας (Elephas maximus), είναι το δεύτερο μεγαλύτερο θηλαστικό στη Γη, μετά τον ξάδελφό του, τον αφρικανικό ελέφαντα.

Ευφυής και ισχυρός, ο ασιατικός ελέφαντας είναι ένα ιδιαίτερα κοινωνικό ζώο ικανό να λύνει προβλήματα, ενώ παρουσιάζει θλίψη, αλλά και ενσυναίσθηση.

Υπάρχουν μόνο 41.000 έως 52.000 ασιατικοί ελέφαντες ελεύθεροι στη φύση, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, δηλαδή απειλούνται με εξαφάνιση. Η απώλεια ενδιαιτημάτων, η σύγκρουση με τους ανθρώπους, και το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής μειώνει τον πληθυσμό τους κάθε χρόνο.

Πλέον, οι περισσότεροι ελέφαντες των τσίρκων, καθότι είναι ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση, συνήθως καταλήγουν σε ζωολογικούς κήπους ή πάρκα προστασίας του είδους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ