Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Έκκληση Νικολούλη: "Ψάξτε γύρω από τη σχολή για τον Βαγγέλη" (video)

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 20χρονο φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη που αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου. Η υπόθεση έχει βυθίσει στη θλίψη την οικογένεια του νεαρού φοιτητή κι έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, που παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον την εξέλιξη των ερευνών.

Σήμερα στις 11 εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά με σκοπό να ξεχυθούν όλοι στους δρόμους της πόλης για να αναζητήσουν τον Βαγγέλη.

Το κάλεσμα έγινε μέσω Facebook μέσω της σελίδας «ΒΟΗΘΑΜΕ όλοι να βρεθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης» την οποία διαχειρίζεται η αδερφή του Βαγγέλη, Ελένη.

Η ομίχλη που κάλυπτε το θρίλερ του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, φαίνεται να διαλύεται.

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, η έρευνα της εκπομπής έδειξε ότι ο 20χρονος αγνοούμενος απ’ το Ρέθυμνο δεν έφτασε στην πόλη των Ιωαννίνων όπως αρχικά είχε λεχθεί. Βγήκε οργισμένος από τη Σχολή, κινήθηκε εκεί γύρω και επέστρεψε.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μάρτυρας απ’ τη Γαλακτοκομική Σχολή που μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη. Γύρω στις τρεις παρά τέταρτο είδε τον Βαγγέλη στο χώρο της Εστίας και του μίλησε. Η μαρτυρία της για την ώρα διασταυρώθηκε και για τους χώρους όπου είχε κινηθεί πριν τον δει.

Ο φοιτητής παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα είχε επιστρέψει στην Εστία, δεν επέστρεψε στο δωμάτιο του όπως ισχυρίζεται ο συγκάτοικος του. Βρέθηκε πάλι με τη παρέα των «σκληρών» συμπατριωτών του;

«Άκουσα φωνές στις τουαλέτες…»

Σημαντική είναι η μαρτυρία ενός άλλου φοιτητή. Όπως είπε γύρω στις δύο παρά τέταρτο που ο Βαγγέλης βγήκε απ’ το δωμάτιο του για να πάει στις εξωτερικές τουαλέτες, άκουσε δυνατές φωνές και στη συνέχεια την πόρτα του δωματίου ν’ ανοίγει και να κλείνει με δύναμη.

Στην τραπεζαρία της Σχολής όπου βρέθηκε η δημοσιογράφος, άτομο απ’ την παρέα των Κρητικών ισχυρίστηκε ότι τον συνάντησε μετά το φαγητό τους στο χώρο των δωματίων. Τι σοβαρό συνέβη ανάμεσα τους που οδήγησε τον Βαγγέλη στη φυγή;

«Είδαμε το νεαρό με το φούτερ κοντά στη λίμνη…»

Μια ακόμα σημαντική μαρτυρία που έφτασε στο «Τούνελ» εμφανίζει έναν νεαρό που φορούσε μία μπλούζα με τη λέξη ITALIA , να κινείται το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου, στην παραλίμνια περιοχή κοντά στη Σχολή. Όπως είπε στην εκπομπή η μάρτυρας που πηγαίνει καθημερινά με φίλη της για περίπατο εκεί, γύρω στις τρεις και μισή με τέσσερις , διασταυρώθηκε με έναν νέο που είχε τα χαρακτηριστικά του Βαγγέλη. Αυτό που θυμάται έντονα είναι ότι σχολίασε με τη φίλη της το λογότυπο της μπλούζας καθώς αναρωτήθηκε αν γινόταν κάποιος διεθνής αθλητικός αγώνας εκείνη την ημέρα. Οι φίλες πήγαιναν προς την περιοχή της Ανατολής, ενώ ο νεαρός κατευθυνόταν προς την περιοχή του Κατσικά. Πίσω από τις δύο κυρίες υπήρχε ένας άλλος περιπατητής που πιθανά να συνάντησε κι εκείνος το νεαρό με το χαρακτηριστικό φούτερ.

Αν όντως ήταν ο Βαγγέλης, πιθανά μετά τη συνάντηση του με τη συμφοιτήτρια του στις σκάλες της Σχολής , να κατευθύνθηκε στην παραλίμνια περιοχή…

Όταν έγινε γνωστή η είδηση της εξαφάνισης, οι δύο φίλες ανέφεραν πως είδαν το νεαρό σε αστυνομικούς που περιπολούσαν.

«Όποιος χαθεί εδώ γύρω δεν βρίσκεται εύκολα…»

Σύμφωνα με μαρτυρίες, φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής έκαναν συχνά απογευματινές βόλτες στον Ιππικό Όμιλο και στη γύρω περιοχή, καθώς βρίσκονται κοντά στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Ο Βαγγέλης είχε θεαθεί αρκετές φορές από εργαζόμενους στον Ιππικό Όμιλο με φίλους του.

Το «Τούνελ» βρέθηκε στο σημείο για έρευνα. Οι υπάλληλοι δεν πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο και τη μέρα της εξαφάνισης δεν φαίνεται να παρατήρησε κάποιος κάτι.

Η βλάστηση στην περιοχή γύρω από τον Ιππικό Όμιλο που καταλήγει στη λίμνη είναι πυκνή και έχει ερευνηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της εξονυχιστικά από τις Αρχές, χωρίς αποτέλεσμα.

Μάρτυρας που γνωρίζει καλά τον τόπο, υποστήριξε στο «Τούνελ» πως αν κάποιος χαθεί εκεί, δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί. Όπως είπε τριγύρω υπάρχουν πολλές κρυψώνες και πηγάδια, που συνήθως έχουν στην επιφάνεια τους για να ξεχωρίζουν κάποιο βάρος ή τσιμεντένια κάλυψη.

anikolouli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ