Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Tα πρώτα ταξί με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων

Ο πρώτος στόλος ταξί με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων ξεκίνησε να μεταφέρει επιβάτες στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος. Για την ώρα το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή στο Λονδίνο όμως αναμένεται να εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες χώρες.

Το όχημα διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα και ένα μικρό βοηθητικό βενζινοκίνητο κινητήρα, ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί ακόμη περισσότερα χιλιόμετρα αν χρειαστεί. Ο βενζινοκινητήρας δεν κινεί τους τροχούς, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί όποτε απαιτείται για την επαναφόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας Frazer-Nash, η οποία έχει έδρα στα νότια προάστια του Λονδίνου (Σάρεϊ), ο βενζινοκινητήρας έχει χωρητικότητα ένα λίτρο και μπορεί να φορτίσει πλήρως την μπαταρία του αυτοκινήτου μέσα σε δέκα λεπτά.

Τα «πράσινα» ταξί αποτελούν τα πρώτα οχήματα που θα πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος σκοπεύει όλα τα ταξί της πόλης να έχουν μηδενικές εκπομπές καυσαερίων έως το 2018.

Το ημερήσιο κόστος της λειτουργίας των «πράσινων» ταξί θα ανέρχεται στα 13 ευρώ, ενώ οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να επωφεληθούν από τους σταθμούς ηλιακής φόρτισης της εταιρίας και να φορτίζουν την μπαταρία του αυτοκινήτου δωρεάν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ