Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Κ.Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση θα ζητήσει και τρίτο Μνημόνιο τον Ιούλιο. Υποσχέθηκε χρήματα χωρίς μνημόνιο και έφερε μνημόνιο χωρίς χρήματα»

«Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να ζητήσει και τρίτο μνημόνιο, τον προσεχή Ιούλιο», δήλωσε στον focus fm 103,6 και τον Δημήτρη Βενιέρη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι καλό που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε στροφή στο ρεαλισμό, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ο άλλος δρόμος είναι μόνο η δραχμή. Θα πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση να λέει άλλα στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό» τόνισε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υποσχέθηκε λεφτά χωρίς μνημόνιο και σήμερα βρισκόμαστε σε μνημόνιο χωρίς λεφτά».

Απαντώντας στον κ Βαρουφάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι οι έλληνες δε θέλουν λεφτά και δουλειά, αλλά αξιοπρέπεια, χαρακτήρισε «απαράδεκτο, υπουργός οικονομικών να υποστηρίζει κάτι τέτοιο σε μια χώρα όπου η ανεργία βρίσκεται στο 27%». Σε ότι αφορά τον τρόπο διαπραγμάτευσης δήλωσε πως ο ίδιος διαπραγματεύτηκε πολύ πιο σκληρά, ενώ αναφερόμενος στην εικόνα του κ Βαρουφάκη επεσήμανε «ότι δεν γίνεται διαπραγμάτευση με τα πουκάμισα». «Δε συμφωνώ με την λογική της αριστερής παρένθεσης και θα στηρίξουμε το πρόγραμμα που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση, αλλά όπου υπάρχουν ζητήματα που μας επαναφέρουν στο κακό παρελθόν θα αντιδράσουμε» είπε, αναφέροντας ως παράδειγμα τις «απαράδεκτες θέσεις του υπουργού παιδείας», για κατάργηση των πρότυπων σχολείων.

Αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «αν και τη ψήφισε, θεωρεί ότι δεν μπορεί να κάνει την μετάβασή της, στο νέο της ρόλο, είναι άπειρη και ετοιμάζεται να αναδειχθεί στο αντίπαλο δέος του ¨Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Για την κύρωση της συμφωνίας από τη βουλή ξεκαθάρισε ότι «δε μπορεί να ψηφίζεται από τα κοινοβούλια άλλων χωρών της ΕΕ και εμείς να μην την ψηφίσουμε». Μάλιστα με δηκτικό τρόπο ανέφερε πως «ακόμη κι αν η κυβέρνηση βρεθεί αντιμέτωπη με την άρνηση βουλευτών της, οι βουλευτές της ΝΔ θα υπερψηφίσουν»

Σε ότι αφορά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την επιβολή ακόμη ενός ανταποδοτικού τέλους στους φορολογούμενους και αναρωτήθηκε τι θα πει η κοινωνία για αυτή την επιλογή της κυβέρνησης.

Τέλος απευθυνόμενος σε υπουργούς οι οποίοι υπόσχονται προσλήψεις, όπως ο κ Κατρούγκαλος, σημείωσε ότι «θα πρέπει πρώτα ο Πρωθυπουργός να τους αναθέσει σχετικές αρμοδιότητες, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έγινε».

HXHTIKO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ