Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο Νίκος Κοτζιάς (ο Πάγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ...) με τον Ρώσο ακροδεξιό Αλεξάντρ Ντούγκιν - Δείτε τους...

Σάλο έχει προκαλέσει το άρθρο των  Financial Times που κατηγορεί τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για σχέσεις με τον Ρώσο ακροδεξιό Αλεξάντρ Ντούγκιν.

Αν και ο κ. Κοτζιάς διέψευσε το δημοσίευμα, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί φωτογραφία τους στον Πειραιά, τον Απρίλιο του 2013.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε από τον μπλόγκερ Anton Shekhovtsov στο Facebook, ο οποίος έχει αναρτήσει άρθρα για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς της Ρωσίας στο http://anton-shekhovtsov.blogspot.gr/


(Κοτζιάς και Ντούγκι μπροστά στο Πανεπιστήμιο)

Γράφει ο ρωσικός ιστότοπος για τη φωτογραφία:

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (πρώτος από αριστερά) και ο Ρώσος φασίστας Αλεξάντρ Ντούγκιν (στο κέντρο), Απρίλιος του 2013, Πειραιάς, Ελλάδα. Ο Ντούγκιν ανήκει σε μια ομάδα υπερεθνικιστών που βρίσκονται γύρω από τον ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ, τον οποίο έχουν καταγγείλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Νορβηγία ότι χρηματοδοτεί τους Ρώσους εξτρεμιστές στην ανατολική Γερμανία.

Financial Times: Ο Ντούγκιν ήταν καλεσμένος του Κοτζιά στο Πανεπιστήμιο

«Ο κ. Κοτζιάς, πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, έχει καταθέσει ιδιαίτερα εθνικιστικές θέσεις, αναπτύσσοντας επαφές με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, τον Ρώσο εθνικιστή φιλόσοφο, κατά τη διάρκεια πολλών επισκέψεων στην Μόσχα, σύμφωνα με συνάδελφο που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί. Ο κ. Ντούγκιν, που έχει στενές επαφές με πολλά πρόσωπα στις υπηρεσίες ασφαλείας της Μόσχας και τον περασμένο Αύγουστο ζήτησε "γενοκτονία" για τους Ουκρανούς, είχε προσκληθεί από τον κ. Κοτζιά σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ως επίτιμος ομιλητής, όπου εξήρε τον ρόλο της Ορθοδοξίας στην ενότητα Ελλήνων και Ρώσων» έφραψε, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα.

Ο κ. Κοτζιάς διαψεύδει τον ισχυρισμό

«Σε άρθρο των Financial Times που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου αναφέρονται ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί ύπαρξης σχέσεων μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και του Ρώσου καθηγητή κ. Αλεξάντρ Ντούγκιν. Στο άρθρο αναφέρεται ο ψευδής ισχυρισμός ότι ο κ. Κοτζιάς είχε προσκαλέσει τον κ. Ντούγκιν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά. Όπως το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πειραιά έχει διαψεύσει με χωριστή ανακοίνωσή του, ο κ. Κοτζιάς ουδέποτε προσκάλεσε τον κ. Ντούγκιν στην εν λόγω διάλεξη και ουδέποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, μετέβη στη Μόσχα για να τον συναντήσει» αναφέρει σημερινή (29 Ιανουαρίου 2015) ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ