Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Απίστευτο: Η Βενεζουέλα χρησιμοποίησε φωτογραφία δημοσιογράφου που απέλασε, για να δείξει πόσο καλά φέρεται στους ξένους

Σε απίστευτη γκάφα υπέπεσε το κρατικό κανάλι της Βενεζουέλας, όταν χρησιμοποίησε την εικόνα ενός Αμερικανού δημοσιογράφου για να διαφημίσει τη φιλοξενία που προσφέρει το Καράκας στους ξένους. Η ειρωνεία; Ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί και απελαθεί από τη χώρα του 2013.

Ο Τζιμ Γουάις, ανταποκριτής της εφημερίδας Μαϊάμι Χέραλντ στην Μπογκοτά, κρατήθηκε από τις αρχές της Βενεζουέλας επί δύο ημέρες κοντά στα σύνορα με την Κολομβία, τον Νοέμβριο του 2013, επειδή δεν είχε δημοσιογραφική βίζα. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν περίμενε ότι θα γίνει το πρόσωπο θετικής καμπάνιας από τη συγκεκριμένη χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας φίλος του του επισήμανε ότι η φωτογραφία του εμφανίστηκε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας, η Telesur, μαζί με μια μεγάλη καρδιά και μια λεζάντα που έγραφε: «Αγαπάμε τη Βενεζουέλα ... γιατί δέχεται τους ξένους όπως είναι».

Ο Γουάις αποκάλυψε ότι η φωτογραφία τον δείχνει να αγκαλιάζει μία συνάδελφό του στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι, αμέσως μετά την απελευθέρωσή του και την απέλασή του από τη Βενεζουέλα. «Ειλικρινά, ελπίζω κάποιος στο Telesur να έχει διεστραμμένο χιούμορ, όμως φοβάμαι ότι πρόκειται απλώς για λάθος. Νομίζω ότι είναι ξεκαρδιστικό. Μου έφτιαξε τη δύσκολη ημέρα που περνούσα εδώ στην Μπογκοτά», είπε γελώντας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτογραφία του αποσύρθηκε το πρωί της Παρασκευής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ