Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Μεγάλη συναυλία Συμφιλίωσης στην ιστορική Όπερα της Σμύρνης - Με πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης

Ο Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Αδελφοποίησής του με τον αρχαιότερο Ροταριανό Όμιλο Σμύρνης, από 5 έως 7 Φεβρουαρίου 2015 συνοδευόμενος από πολυμελή αποστολή 120 Θεσσαλονικέων θα βρίσκεται στην Σμύρνη της Τουρκίας και σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο και τον Δήμο Σμύρνης, έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων με έντονη την ελληνική παρουσία για πρώτη φορά μετά από 92 χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά και τον ξεριζωμό των Ελλήνων το 1922.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 5/2 θα γίνει σε επίσημη τελετή η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, με τοναρχαιότερο Ροταριανό Όμιλο Σμύρνης, στο Ξενοδοχείο Hilton παρουσία των Αρχών της πόλεως, του Δημάρχου Σμύρνης και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, των Προξενικών Αρχών, των Διοικητών των 2484 και 2440 Περιφερειών ροτ. Κώστα Καρβούνη και Mecit Iske, Ροταριανών από την Ελλάδα και πολλών Ροταριανών από τους 20 Ροταριανούς Ομίλους της Σμύρνης. Tο πρωτόκολλο της αδελφοποίησης θα υπογράψουν ο πρόεδρος του Ρ.Ο.Θ. Θεόδωρος Ασπασίδης , ο πρόεδρος του Ρ.Ο. Σμύρνης Hakan Pekin και ως παρατηρητές οι διοικητές της 2484 Ρ.Π. Ελλάδος Κώστας Καρβούνης και της 2440 Ρ.Π. Mecit Iske.

Την ίδια μέρα εξ άλλου, έχει προγραμματισθεί να δοθεί στις 3 το μεσημέρι Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Anemon της Σμύρνης προς τους εκπροσώπους των Τουρκικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης..

Την Παρασκευή 6/2 τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης και της Στέγης Πολιτισμού Θεσσαλονίκης "Ο Αριστοτέλης" θα παρακολουθήσουντην πρώτη Θεία Λειτουργία, στον ανακαινισθέντα Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΒΟΥΚΟΛΟΥ-Αρχιεπισκόπου και Πολιούχου της Σμύρνης, μετά από 92 χρόνιααπό την καταστροφική πυρκαγιά και τον ξεριζωμό των Ελλήνων το 1922. Θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίοςεπικεφαλής της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου.

Τέλος, το Σάββατο 7/2 στις 8 μ.μ. στο Concert Hall της ιστορικής Οπερας της Σμύρνης, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ με την 40μελή διεθνούς φήμης χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης και την Ορχήστρα«ΕΝΤΕΧΝΟΝ» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Νίκου Κυριακού. Συνδιοργανωτές στην συναυλία είναι και οι 20 Ροταριανοί Όμιλοι της Σμύρνης και η παραχώρηση της Όπερας έγινε δωρεάν με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σμύρνης..

Ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Ασπασίδης με την ευκαιρία των εκδηλώσεων αυτών στην Σμύρνη τόνισε ότι οι εκδηλώσεις αυτές του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης συνδράμουν και συμβάλουν στην προσπάθειά μας για την σύνδεση των δύο πόλεων επ΄ωφελεία και της τουριστικής ανάπτυξης και της συμφιλίωσης των δύο λαών. Το γεγονός, ότι μετά από 92 χρόνια οι 200 περίπου ελληνικές οικογένειες που απέμειναν και ζούν σήμερα στη Σμύρνη, θα δούν και πάλι στην πόλη τους να ξαναζωντανεύει το ελληνικό στοιχείο, είναι μια αρχή για την επανσύνδεσή τους με την μητέρα πατρίδα και μια πρώτη σημαντική προσέγγιση των δύο πόλεων . Για πρώτη φορά, μια ελληνική διεθνούς φήμης χορωδία η «Αρμονία» Θεσσαλονίκης, σε έναν ιστορικό χώρο της Όπερας της Σμύρνης θα εμφανισθεί υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Νίκου Κυριακού και θα ερμηνεύσει ελληνικά τραγούδια και συνθέσεις μεγάλων δημιουργών του κόσμου στη Σμύρνη, στην πόλη που την συνδέουν τόσα πολλά με τη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ