Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΜΠΛΟΦΑ ή ΑΛΗΘΕΙΑ ?

Του Ανδρέα Μελεζιάδη
Εδώ και λίγες μέρες, με την καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛΠαύλου Χα’ι’κάλη για απόπειρα δωροδοκίας του για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γίνεται ‘’χαμός’’ σε όλα τα δελτία ειδήσεων, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, πολιτικές ιστοσελίδες κτλ.

Πρίν από λίγο καιρό, ίδια καταγγελία είχε γίνει και από την βουλευτή Σταυρούλα Ξουλίδου, του ιδίου κόμματος.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στον Π. Χα’ι’κάλη υποσχέθηκαν 3.000.000 Επερίπου, με τα 700.000 ε ‘’στο χέρι’’και δύο συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρείες.
Μπαίνουν τώρα, κάποια πολύ κρίσιμα ερωτήματα, που έχουν δύο όψεις.
Κατ’  αρχήν, θα κάνουμε δύο υποθέσεις, αφού η εξιχνίαση της υποθέσεως δεν έχει γίνει, με αδιάσειστες αποδείξεις, μέχρι τώρα. Θα υποθέσουμε, ότι η καταγγελία είναι πραγματική ή ότι η καταγγελία είναι ψεύτικη. Τι από τα δύο συμβαίνει, ‘’η νεκροψία θα δείξει’’.
Έστω λοιπόν, ότι η καταγγελία είναι αληθινή.
Από καιρό φαίνεται, ότι η εκλογή του ΠτΔ θα είναι κομβικό σημείο για την κυβέρνηση, όχι για την αξία του θεσμού, αλλά για το εάν της δοθεί η ευκαιρία να ‘’ολοκληρώσει το έργο της’’.
Έλα όμως, που όσο και αν υπολογίζει τα ‘’κουκιά’’, 180 δεν βγαίνουν με τίποτα…. Μέχρι 165 -170, μπορέι να τα φτάσει, από εκεί και πέρα τι γίνεται ?
Να πειστούν με εξαγγελίες και υποσχέσεις, βουλευτές άλλων κομμάτων να ψηφίσουν ‘’ΝΑΙ’’ για τον προτεινόμενο Πρόεδρο, εκ των πραγμάτων φαίνεται αδύνατον, λόγω της πολώσεως που ήδη υπάρχει, και πάντα σχεδόν υπάρχει στην Ελληνική πολιτική σκηνή.
Δεν αμφιβάλλω, ότι από το μυαλό των ‘’υπευθύνων’’ πέρασαν όλα τα ενδεχόμενα σενάρια, αλλά από ό τι φαίνεται, λύση δεν βρίσκεται.
Το μόνο που μένει λοιπόν, είναι  να ‘’αγοραστούν’’ οι ψήφοι κάποιων βουλευτών, οι οποίοι ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΩΝ θα ήταν πρόθυμοι να το κάνουν, όχι φυσικά ‘’αντί πινακίου φακής’’. Όταν μιλάμε για 3.000.000 ε, μιλάμε για πολλά λεφτα, τα οποία για εμάς τους κοινούς θνητούς, είναι εξωπραγματικά. Με συνολικό κόστος 30 – 40.000.000 ε, θα είχαν τον ΠτΔ που θέλουν, όποιος και αν είναι αυτός, και θα μπορούσαν να συνεχίσουν το ‘’θεάρεστο’’ έργο τους, δηλαδή την περιβόητη ‘’σωτηρία της πατρίδος’’.Θα χρειαζόταν όσους ψήφους απαιτούνται ακόμα, και 2-3 για ρεζέρβα, μήπως στραβώσει τίποτα.
Έλα όμως, που η προσπάθεια κάπου ‘’σκάλωσε’’, και κάποιος τα έβγαλε ‘’όλα στη φόρα’’….
Αυτό σημαίνει, ότι η προσπάθεια ήταν επιτυχημένη σε μερικές άλλες περιπτώσεις, που ‘’τα πήραν’’ και ‘’ποιούν την νήσσα την βοσκάδα’’. Σε ποιες περιπτώσεις ? Σύμφωνα με τις εξελίξεις και αποκαλύψεις, ίσως δεν θα το μάθουμε ποτέ, αφού από την στιγμή που το ‘’σχέδιο’’ προδόθηκε, δεν φαίνεται πιθανό να πετύχει, αφού όσοι ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙβουλευτές ψηφίσουν ‘‘’ΝΑΙ’’ για τον προτεινόμενο Πρόεδρο, αμέσως θα είναι ύποπτοι για χρηματισμό, και θα αντιμετωπίσουν τον ‘’κοινωνικό στιγματισμό’’ ( στα @@@@ τους ! ) και την βεβαιότητα ότι δεν θα ξαναδούν Βουλή ούτε από φωτογραφία ( αν και στην Ελλάδα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, όλα είναι πιθανά )
Βάσει των ήδη υπαρχουσών πληροφοριών που κυκλοφορούν παντού, οι κυβερνήτες της Ελλάδος ( τους ‘’εταίρους’’ μας εννοώ) δεν έχουν καμμία διάθεση να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, αφού αυτό που υπάρχει, εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους πλήρως. Για το λόγο αυτό και φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι διαμεσολαβητής είναι Έλληνας στέλεχος Γερμανικης Τράπεζας, τουτέστιν της Γερμανικής Κυβερνήσεως. Και όπως έλεγε στην ταινία ο αξέχαστος Δήμος Σταρένιος, ‘’Οι φίλοι μας οι Γερμανοί’’ όλο και κάτι θα ‘’τσοντάρουν ‘’ στο λογαριασμό, αφού για δικό τους κέρδος γίνεται το ‘’νταβαντούρι’’.
Σύμφωνα λοιπόν με τις παραπάνω συλλογιστικές σκέψεις, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ και πάμε για εκλογές.
Χαμένοι ? ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Κερδισμένοι? ΣΥΡΙΖΑ.
Ουσιαστικά χαμένοι ? Ο Ελληνικός λαός !
Πάμε τώρα, στην περίπτωση που η καταγγελία είναι ψεύτικη.
Σε αυτή τη περίπτωση, σαφώς και πρόκειται για σκευωρία, αλλά, άντε να την αποδείξεις, και μάλιστα πρίν από την τελική 3η ψηφοφορία. Αλλά, και να την αποδείξεις, δεν έγινε και τίποτα…
Το περι εξαγοράς ψήφων, ευνόητο είναι ότι υπάρχει, τόσο στο μυαλό της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης.  Τι κάνουμε τώρα για να το αποκλείσουμε?  Λέει η αντιπολίτευση που δεν την ενδιαφέρει ο ΠτΔ, αλλά η επίσπευση των εκλογών.
Δημιουργεί με τέχνη απαράμιλλη τις συνθήκες, και εξαπλώνει παντού, τις φήμες περι εξαγοράς. Χρειάζεται και κάποιον ‘’μάρτυρα’’, τον οποίο δεν είναι δύσκολο να βρεί. Όχι από το κόμμα της, βεβαίως, γιατί το σενάριο θα ‘’έμπαζε’’ από όλες τις μεριές.
Με τις φήμες αυτές, άντε να αποδείξει η κυβέρνηση ότι ‘’δεν είναι ελέφαντας’’. Δεν μπορεί !
Χώρια που εάν κάποιοι βουλευτές εκτός κυβερνήσεως είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν ‘’ΝΑΙ’’ για τον προτεινόμενο Πρόεδρο, τώρα ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, επειδή φοβούνται ότι θα τους κατηγορήσουν για εξαγορασμένους.
Σύμφωνα λοιπόν και με αυτές τις συλλογιστικές σκέψεις, πάλι ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ και πάμε πάλι για εκλογές.
Χαμένοι ? ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Κερδισμένοι? ΣΥΡΙΖΑ.
Ουσιαστικά χαμένοι ? Ο Ελληνικός λαός !
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
    Σε τελική ανάλυση, ο Παύλος Χα’ι’κάλης, άναψε πολύ μεγάλη φωτιά. Ως ηθοποιός, μπορεί να ‘’παίζει’’ και κωμωδία, αλλά και δράμα. Τι από τα δύο παίζει τώρα ?
    Όλοι, θα βγάλουν συμπέρασμα, με βάση τα χρωματιστά γιαλιά που φορούν. Θα είναι όμως η πραγματικότητα ?
Βλέπουμε λοιπόν, όποιο και εάν ισχύει από τα δύο ενδεχόμενα, την βρώμα και δυσωδία που αναδύεται από το πολιτικό σύστημα.
Σε κάθε περίπτωση, σκεπτόμενοι Μακιαβελικά, οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι οι χαμένοι, αφου θα αναγκασθούν από το Σύνταγμα να παραιτηθούν από Κυβέρνηση, το δε ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει το επιδιωκόμενο, δηλαδή πρόωρες εκλογές, τώρα μάλιστα που οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν να προηγείται, με μακρά ή βραχεία κεφαλή.Κυριακή κοντή γιορτή.
   Και τι κάνουν τα μικρότερα κόμματα για όλα αυτά ? Προσπαθούν να σημειώσουν την ύπαρξή τους, αλλά λησμονούν ότι ‘’όπου περπατούν βουβάλια δεν κολυμπούν βατράχια’’
Το θέμα είναι ότι σε κάθε περίπτωση, με τα ‘’σ@@@@’’ που τα έκαναν οι … κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποί μας, έρχονται νέα δεινά μεγαλύτερα από τα μέχρι τώρα, που δυστυχώς θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Ανδρέας Μελεζιάδης Συνταγματάρχης εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ