Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου χαρακτήρας στη Μέση Γη

Λαοί της Μέσης Γης ήρθε η ώρα για μια αναμέτρηση που θα συναρπάσει. Ο filmakias.gr, με αφορμή τη τρίτη συνέχεια του Hobbit που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες και έκτη ταινία του Peter Jackson βασισμένο στον φανταστικό κόσμο που επινόησε ο Tolkien, έβαλε τους συντάκτες του να επιλέξουν από έναν αγαπημένο χαρακτήρα τους.

Για να δούμε ποιος θα κερδίσει. Οι ορδές του Sauron ή ο Gandalf και η παρέα του;
Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Lovers, Haters και Νάνοι ζητάμε ταπεινά συγγνώμη αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμένετε. Let the game begin…

Ο Klearhos γουστάρει Aragorn


Για μένα, αγαπημένος χαρακτήρας στην όλη φάση, είναι ο Aragorn γιατί είχε λίγο απ’όλα. Είναι ηθικός, αλλά ταυτόχρονα ήταν και ranger. Πιστός φίλος, προστατευτικός, άφοβος και φυσικά καλός μαχητής. Παρόλο που είναι ταπεινός, αναλαμβάνει να είναι ηγέτης όταν πρέπει. Παλεύει πάντα για το σωστό λόγο και ίσως είναι ο μόνος που δεν δελεάστηκε από το δαχτυλίδι.
+Έφαγε και τη Liv Tyler

Αγαπημένη Ατάκα:»Μy friends you bow to no one»
Αγαπημένη Σκηνή: Είναι ντέρμπι η μάχη με το Lurtz στην πρώτη ταινία εναντίον της σκηνής που σκάει με τους Νεκρούς από το καράβι, μαζί με Gimli και Legolas, like a boss! Αλλά μάλλον θα πω την πρώτη…

Και κάτι Extra: Το σπαθάκι που του πετάει ο Lurtz στην σκηνή, έγινε κατά λάθος και στην πραγματικότητα κόντεψε να τον σκοτώσει, αλλά ο Mortensen αντανακλαστικά το απέκρουσε..Το “χε με το σπαθί το παλικάρι!


Ο Mikelantzelo γουστάρει Gollum!


Σε έναν τέτοιο επικό κόσμο, με τόσους ήρωες και τόσους συμβολισμούς, είναι πραγματικά πρόκληση να διαλέξεις τον αγαπημένο σου χαρακτήρα. Στην Μέση Γη, όπου η μάχη του καλού με το κακό είναι διαρκής, ο αγαπημένος μου χαρακτήρας είναι ο Sméagol, ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός, το Gollum. Είναι ακριβώς αυτή η πάλη του κακού με το καλό μέσα του, αυτή του η διττή προσωπικότητα που με γοητεύει. Ίσως γιατί μου θυμίζει έντονα τον εαυτό μου αλλά και γενικότερα τον σύγχρονο άνθρωπο, που καθημερινά προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στον καλό και στον κακό του εαυτό. Είναι ίσως ο μοναδικός χαρακτήρας με ρεαλιστικά στοιχεία σε ένα φανταστικό και επικό σύμπαν. Επικές οι σκηνές της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών όπου ο καλός εαυτός αντιμάχεται τον κακό, με κορυφαία αυτήν στην λιμνούλα στο τρίτο μέρος (εύγε Peter Jackson). Και για να μην ξεχνιόμαστε,σε αυτόν ανήκει η επικότερη ατάκα της τριλογίας…My Precious!


Ο Kostas γουστάρει Boromir

Αγαπημένος μου ήρωας της Μέσης Γης είναι ο Boromir. Έχω διαβάσει την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Έχω δει και τις ταινίες στην uncut έκδοση τους, μαζί και τις δύο ταινίες Hobbit που έχουν βγει. Παρόλα αυτά δεν ήμουν ποτέ φανατικός με τον συγκεκριμένο κόσμο. Τα κριτήρια μου δηλαδή είναι εντελώς άσχετα και εντελώς κινηματογραφικά.. Έκανε λάθος επιλογή. Το κατάλαβε και μετάνιωσε. Έπαιξε μόνο σε μια ταινία. Και πέρα από όλα αυτά, έχει το πιο δημοφιλές meme από όλους τους άλλους της κινηματογραφικής Μέσης Γης. Ποιος είπε ότι δεν ξέρει τι είναι meme; Όξω.


Ο Nassos γουστάρει Witch-King of Angmar

Οι Nazgûl (που στα αγγλικά τους βρίσκουμε με πολλά ονόματα όπως Ring-wraiths, Black Riders, The Nine) υπήρξαν κάποτε μεγάλοι βασιλιάδες των ανθρώπων που η απληστία τους τιμώρησε. Ο Sauron τους χάρισε 9 δαχτυλίδια (Rings of Power) και αυτά τους έκαναν σκλάβους του. Αθάνατοι και καταδικασμένοι να ζουν στις σκιές και να ψάχνουν το ένα δακτυλίδι, υπό τις διαταγές του Sauron. Μόνο δύο ονομάστηκαν, ο Khamûl the Easterling και ο Witch-king of Angmar που είναι και ο αρχηγός τους.

Ο Witch-king of Angmar εκτός από αρχηγός των Nazgûl, είναι και το δεξί χέρι του Sauron. Μετά την ήττα του τελευταίου στη Μάχη της τελευταίας συμμαχίας (War of the Last Alliance), ο Witch-King πέταξε στο βασίλειο του Angmar, οπού εκεί κυβέρνησε για πάνω από χίλια χρόνια. Αργότερα επέστρεψε στην Mordor για να πάρει υπό τις διαταγές του τον στρατό του Sauron στον Πόλεμο του δαχτυλιδιού (War of the Ring). Σκοτώθηκε στη Μάχη της πεδιάδας Pelennor (Battle of the Pelennor Fields) από τον Meriadoc Brandybuck και την Éowyn ανιψιά του Theóden στο τέλος του πολέμου.


Ο Serafeim γουστάρει Gimli

Ο πιο αγαπητός κατ” εμε χαρακτήρας της μέσης γης είναι ο Gimli. Φιλικός και αστείος, καλοφτιαγμένος σαν χαρακτήρας και με μια αξιοσημείωτη ερμηνεία από τον John Rhys-Davies. Aν και φαίνεται να υστερεί σε δύναμη σε σχέση με το μισητό ξωτικό Legolas, πολλές φορές θα μας καταπλήξει με το θάρρος και το πείσμα του.Αγαπημένη σκηνή όταν ζητάει από τον Aragorn να τον πετάξει στην πύλη του Helms Deep (The two towers)


Ο Haris γουστάρει Gandalf
GIF
O χαρακτήρας του Gandalf είναι το σύμβολο του απόλυτου καλού. Ένας παντοδύναμος μάγος στον οποίο συνυπάρχουν η θρησκευτική διάσταση μαζί με την παγανιστική του ‘’διάθεση’’. Μία ‘’Θεϊκή’’ τρόπον τινά φιγούρα η οποία σαν Gandalf the Grey αναμετράται με την προσωποποίηση του απόλυτου Κακού και αφού ‘’κυριαρχεί’’ επάνω του πεθαίνει με την σειρά του για να αναγεννηθεί σαν Gandalf the White ακόμα πιο δυνατός και να ολοκληρώσει την αποστολή του. Μια πατρική φιγούρα που έχει την απάντηση ακόμα και πράγματα που δεν είναι απόλυτα σίγουρος. Ένας χαρακτήρας που χαίρει του σεβασμού και του φόβου ολόκληρης της Μέσης Γης. Το αποκορύφωμα του δεν είναι η εκούσια θυσία του στην μάχη με το Balrog αλλά η σκηνή που αποφασίζει να ‘’αποσυρθεί’’ αφήνοντάς χώρο για τους καθημερινούς ήρωες οι οποίοι μπορούν να ‘’υπάρξουν’’ χωρίς την δική του παρουσία.


Ο Nikos γουστάρει Sauron

Λοιπόν, σε μια μόνο παράγραφο (λίγος χώρος για έναν τέτοιο χαρακτήρα) θα προσπαθήσω να αναφερθώ στον πιο αδικημένο, βάση της δύναμης και του μυαλού του, και ταυτόχρονα αγαπημένο μου χαρακτήρα της Μέσης Γης. Ο ένας και μοναδικός, ο σχεδόν Θεός, που απλά επειδή είναι ο απόλυτος κακός της μέσης Γης, το χει η μοίρα του να φεύγει πάντοτε ηττημένος από τον συγγραφέα κύριο Τόλκιν, ο μέγας Σάουρον! Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω; Από το γεγονός ότι είναι σχεδόν αθάνατος και αρχαιότερος από κάθε ζωντανό ξωτικό (έχουν φήμη μακροζωίας) που έχει ζήσει ποτέ στη Μέση Γη; Από το γεγονός ότι αυτός λάξευσε τον περίφημο άρχοντα των δαχτυλιδιών (τον πρωταγωνιστή στην ουσία της περίφημης τριλογίας) καταφέρνοντας έτσι να έχει εξουσία πάνω και στο τελευταίο ον του γνωστού κόσμου; Η για την υπομονετική , δουλεμένη σε κάθε λεπτομέρεια στρατηγική αιώνων για εκδίκηση και επανακατάκτηση ,από τις ορδές εκατομμυρίων ορκς που τον υπηρετούν, των φλωρολαών της Μέσης Γης; Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την τεράστια μυθολογία γύρω από το πρόσωπό του, καθώς και το γεγονός ότι σε κάθε βιβλίο, σε κάθε ταινία, πίσω από καθετί κακό κρύβεται ο μέγας Σάουρον. Τόση παρουσία στη Μέση Γη ούτε ο Γκάνταλφ (που είναι γατάκι μπροστά στον απόλυτο για να λέμε και την αλήθεια). Ας μην ήταν το Γκόλουμ και η τυχαία συγκυρία καταστροφής του δαχτυλιδιού και θα σας έλεγα εγώ αν υπήρχε ποτέ περίπτωση να χάσει ο Σάουρον από τον απαράδεκτό και λίγο Φρόντο και την Συντροφιά των Losers!Έχε χάρη!Λευτεριά στον Σάουρον λοιπόν!


Ο Stathis γουστάρει (κι αυτός) Boromir

Αγαπημένος χαρακτήρας μου στην Middle Earth δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον γενναίο Boromir. Τον γιο του Denethor, τελευταίου «επιστάτη» της Gondor, αδελφό του Faramir και μέλος της συντροφιάς του δαχτυλιδιού. Τα λόγια του όταν κράτησε για πρώτη φορά το δαχτυλίδι «The Ring! Is it not a strange fate that we should suffer so much fear and doubt for so small a thing?» ήταν πραγματικά η απορία ενός ανθρώπου που μεγάλωσε στο κόμπλεξ της (ρατσιστικής) ανυπαρξίας με ιστορίες του πατέρα του για περασμένα μεγαλεία. Αποτέλεσμα όλων αυτών, να τον κάνουν να φθονήσει την κατοχή του… precious. Η παρουσία του όμως στο uncut της δεύτερης ταινίας του Άρχοντα (η σκηνή που γυρνάει νικητής), αλλάζει κατά πολύ την εικόνα του «κακού» της πρώτης, που απλά μετανόησε πεθαίνοντας (καταπληκτικός Sean Bean σε ρόλο που όπως πάντα πεθαίνει)


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ο αγώνας έγινε σε ουδέτερο έδαφος με οπαδούς και των δύο παρατάξεων. Η διαιτησία ήταν πενηνταρήσια, ο άρχοντας του αγώνα έκοψε το καρπούζι στη μέση μοιράζοντας μέχρι και τα κουκούτσια. Τελικός σκορ ΚΑΛΟΙ-ΚΑΚΟΙ 5-3 με το Gollum να μετράει για τους δεύτερους.

Καλό Hobbit να χουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ