Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Qoros 3 City SUV 1.6T

Η Qoros, η εταιρεία που προέκυψε από τη συνεργασία της Chery (κρατικής αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας) και της Israel Corporation (της μεγαλύτερης επενδυτικής εταιρείας στο Ισραήλ), παρουσίασε το τρίτο της μοντέλο, το Qoros 3 City SUV 1.6 T.

Είχαν προηγηθεί τα μοντέλα Qoros 3 Sedan και Qoros 3 Hatch που αποτελούν ίσως την πιο αξιόλογη προσπάθεια από πλευράς Κίνας να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο στο τομέα της αυτοκίνησης. Το Qoros SUV 1.6 T είναι ένα αυτοκίνητο που ακολουθεί τη μόδα των ελαφρώς υπερυψωμένων hatchback (crossover) με αυξημένο κατά 67mm ύψος σε σχέση με το αντίστοιχο hatchback της εταιρείας, το 3 hatch, και διακοσμημένο σε κάθε γωνία του με πλαστικά προστατευτικά που τονίζουν τον off-road χαρακτήρα του.

Στον τομέα του σχεδιασμού έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για των εξευρωπαϊσμό των χαρακτηριστικών του καθώς για τη δημιουργία του συνέβαλλαν από κοινού το τμήμα σχεδιασμού της Qoros στη Σαγκάη και στο Μόναχο υπό τη καθοδήγηση του Gert Volker Hilderbrand. Ο τελευταίος έχει δουλέψει σε Opel, Mitsubishi, VW καθώς και στην MINI από το 2001 που ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των Countryman, Clubman και Coupe.

Στα πρότυπα του 3 Sedan, έχουμε και στο Qoros SUV 1.6 T το ολοκαίνουργιο σύστημα infotainment QorosQcloud για σύνδεση μέσω smartphone στο internet, κοινωνικά δίκτυα κλπ, το οποίο θα ναι στάνταρτ εξοπλισμό σε 3 από τα 4 επίπεδα εξοπλισμού. Η κορυφαία έκδοση εξοπλισμού, η Excite, έχει ως στάνταρτ φώτα Xenon, 18άρες ζάντες, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, keyless entry (στάνταρτ και στη βασική έκδοση εξοπλισμού), εσωτερικό καθρέφτη με αυτόματη λειτουργία σκίασης, κάμερα οπισθοπορείας και αυτόματους προβολείς που ενεργοποιούνται αυτόματα τη νύχτα. Επίσης μπορεί να επιλέξει κανείς από 5 χρώματα για το αυτοκίνητο, καθένα με το δικό του “υπερβολικό” όνομα όπως Diamond Silver ή Starlight Black.

Ο μοναδικός κινητήρας είναι ο 1.6 turbo με ισχύ 158ps και 21kg.m ροπής ο οποίος προσφέρει 24% περισσότερη ισχύ και 35% περισσότερη ροπή σε σχέση με τους αντίστοιχους ατμοσφαιρικούς κινητήρες στα 3 sedan και 3 hatch. Τέλος, το κινέζικο μοντέλο έχει διακριθεί με 5 αστέρια από EuroNcap για την ασφάλεια σε σύγκρουση.








Περισσότερα στο http://www.highoctane.gr/sbj.aspx?sbj=5111

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ