Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Η Google αποζημιώνει τη «γυναίκα με το βαθύ ντεκολτέ»

Ένα από τα αυτοκίνητα της Google που σάρωνε το Μόντρεαλ για να συγκεντρώσει τα φωτογραφικά δεδομένα του Street View, απαθανάτισε την νεαρή Maria Pia Grillo έξω από το σπίτι της. Η γυναίκα ήταν καθισμένη σε ένα σκαλί και είχε σκύψει μπροστά καθώς κοίταζε το κινητό της.

Η στάση του σώματος, αλλά και το ρούχο, βοήθησαν ώστε η στιγμή να είναι πιο αποκαλυπτική απ' όσο η Μaria επιθυμούσε. Η γυναίκα προσέλαβε δικηγόρο και το 2011 κινήθηκε νομικά εναντίον της Google διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 45.000 δολαρίων.

Τελικά η Google η οποία είχε αρχικά "θολώσει" το πρόσωπο της γυναίκας, προχώρησε σε περαιτέρω επεξεργασία της εικόνας ώστε να μην αποκαλύπτεται καθόλου το σπίτι και η περιοχή. Η Maria όμως ισχυρίστηκε πως η ζημιά είχε ήδη γίνει και πως στο διαδίκτυο υπήρχαν για πολύ μεγάλο διάστημα στοιχεία που εξέθεταν την ταυτότητά της, με συνέπεια πολλοί οικείοι και συνάδελφοί της να την αναγνωρίσουν.

Το δικαστήριο έκρινε πως η Maria πρέπει να αποζημιωθεί, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης της Google πως σε δημόσιο χώρο δεν μπορεί κανείς να ζητά τόσο εκτεταμένη ιδιωτικότητα.

Το ποσό που η εταιρεία θα πληρώσει είναι πολύ μικρότερο από το αρχικό μια και το δικαστήριο όρισε πως 2,250 δολάρια και 159 για τα δικαστικά έξοδα είναι αρκετά για την ηθική αποκατάσταση της Maria Pia Grillo.



lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ