Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΕΓΕΡΑΣΑΝ;

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ*
Σήμερα έξω ΔΕΝ χιονίζει
Απωλέσαμε πάλιν την σύνδεσή μας
με τα Θεία
"Κι οι θεοί εγέρασαν;" αναρωτιέται στην ποιητική της συλλογή που παρουσιάζεται στις 4 Δεκεμβρίου στη "Διέλευση" η ψυχολόγος και συγγραφέας Παναγιώτα Παναγιωτάκη
κι αφήνει όλα τα περιθώρια ανοιχτά για εμάς τους αναγνώστες να τα γεμίσουμε.

"Ο φόβος της αποτυχίας είναι μια μεγάλη δεξαμενή προβλημάτων μας που μάς κρατά πίσω στην πορεία της ζωής μας" λέει μιλώντας στο Radio1d.gr τόσο για την εμπειρία της ως ψυχολόγος , όσο και για το "Εγχειρίδιο Ονειροπλαστικής" την πρώτη της δουλειά που κυκλοφόρησε από τον εκδ οίκο ΑΡΧΕΤΥΠΟ.

"Να μη φοβάσαι να αποτύχεις και να μην παίρνεις τον εαυτό σου και τη ζωή σου τόσο ...σοβαρά. Να αντιμετωπίζεις τα πράγματα με μια ...παιχνιδιάρικη διάθεση όπως έκανε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ ακόμη και στη διάρκεια του πολέμου που άλλαξε την παγκόσμια ροή των γεγονότων" συμβουλεύει η κ Παναγιωτάκη. Και στο βιβλίο της "Εγχειρίδιο Ονειροπλαστικής" υπάρχουν πολλές συμβουλές γύρω από την καθημερινότητά μας.

Πότε γερνά...ο χρόνος;

"Εμπνεύστηκα τον τίτλο της ποιητικής συλλογής από μια γερόντισσα που γνώρισα στην Πάτμο. Εγέρασαν -μού είπε- και οι θεοί, θέλοντας να δηλώσει το πέρασμα του χρόνου. Κι εγώ προσθέτω ένα ερωτηματικό στη φράση αυτή, θέλοντας να δώσω μια διέξοδο σε προβλήματα καθημερινότητας , σε εικόνες, σκέψεις, όνειρα ακόμη και θέματα βαθιά υπαρξιακά" εξηγεί η συγγραφέας.

Το βιβλίο "Και οι θεοί εγέρασαν;" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ

*Από την ποιητική συλλογή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ