Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΠΑΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Συνάντηση με το διευθυντή εμπορικών δραστηριοτήτων, εξωτερικών σχέσεων και ρυθμιστικών υποθέσεων της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Λεωνίδα Μπακούρα είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του, στην έδρα της Π.Κ.Μ.

Στην ατζέντα της συνάντησης κυριάρχησε το πρόγραμμα της επιδότησης της μετατροπής κεντρικών θερμάνσεων από πετρελαίου σε φυσικού αερίου σε κατοικίες στη Θεσσαλονίκη, το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, με ενισχύσεις που φθάνουν έως και το 60% του κόστους. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημερώθηκε από το διευθυντή εμπορικών δραστηριοτήτων της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Λεωνίδα Μπακούρα για την αθρόα συμμετοχή των ενδιαφερομένων και την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πολύ θετική ανταπόκριση των πολιτών της Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα παροχής κινήτρων για μετατροπή της κεντρικής θέρμανσης σε φυσικό αέριο, το οποίο ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχαμε πριν από ένα χρόνο ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία διά της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την πρόσβαση όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας στη σύνδεση με το φυσικό αέριο, μια πιο οικονομική και πιο φιλική προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας. Πέρα από τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη στον περιορισμό του φαινομένου της αιθαλομίχλης και τη μείωση των αερίων ρύπων, η παροχή φυσικού αερίου προσφέρει σημαντική οικονομική ανακούφιση σε χιλιάδες νοικοκυριά και μειώνει τις δαπάνες για θέρμανση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη που ανταποκρίθηκε στην πρόταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το εν λόγω πρόγραμμα. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης για την πολύ καλή συνεργασία της με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αποτελεσματική υλοποίηση της δράσης. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των πολιτών και με δεδομένη την υπερκάλυψη των διαθέσιμων 2 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν για την επιδότηση των νοικοκυριών της Θεσσαλονίκης για το 2014, διεκδικούμε την ανανέωση του προγράμματος παροχής κινήτρων για το φυσικό αέριο και για το 2015 με νέα κονδύλια. Ταυτόχρονα, κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προωθήσουμε το αίτημα χιλιάδων συμπολιτών μας για επέκταση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου και στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής εμπορικών δραστηριοτήτων, εξωτερικών σχέσεων και ρυθμιστικών υποθέσεων της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Μπακούρας ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την πολύ επιτυχημένη εξέλιξη του προγράμματος επιδότησης για τη μετατροπή της κεντρικής θέρμανσης σε φυσικό αέριο στα νοικοκυριά της Θεσσαλονίκης. «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια και ήδη, με βάση την τρέχουσα συλλογή αιτήσεων, το προβλεπόμενο κονδύλι του προγράμματος για το 2014 αναμένεται να καλυφθεί», τόνισε ο κ. Μπακούρας, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη συνέχισης του προγράμματος για το 2015. Ο κ. Μπακούρας συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, γιατί «χάρη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την πρωτοβουλία που έλαβε διά της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης να ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία την παροχή κινήτρων για το φυσικό αέριο, υλοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη ένα τέτοιο πρόγραμμα, με τεράστια οφέλη για τα νοικοκυριά σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Παράλληλα, ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τις επενδύσεις της ΕΠΑ για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες. Ο κ. Μπακούρας διαβεβαίωσε τον κ. Τζιτζικώστα ότι η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης μεριμνά για τη διαρκή βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών της και επισήμανε την ανάγκη να πραγματοποιούνται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από την πλευρά των καταναλωτών για τη συντήρηση και ορθή λειτουργία των συσκευών αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ