Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕ​Ι ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ.....​.

του Νίκου Κούτρικα
Στην τελική επιλογή του νέου προέδρου της ΝΕΡΙΤ προχωρά από την ερχόμενη εβδομάδα το Εποπτικό Συμβούλιο, μια επιλογή σε πρόσωπο-επαγγελματία που θα πρέπει να έχει όλα τα απαιτούμενα προσόντα και εμπειρίες για να τρέξει την νέα εταιρία σε ρυθμούς και ταχύτητα φωτός....
Συμβάσεις αορίστου χρόνου στην ΝΕΡΙΤ δεν υπογράφονται, νέο"πλήρες¨" πρόγραμμα δεν υπάρχει με τους "ομήρους" εργαζομένους τηςΔΤ να μην έχει ξεκαθαρίσει το τι θα απογίνουν, τα κοστολόγια για παραγωγές είναι ανεβασμένα, οι εργαζόμενοι δεν ασφαλίζονται ούτε στοΕΤΑΠ-ΜΜΕ και άλλα πολλά ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα και περιμένουν τον νέο πρόεδρο και την νέα διοίκηση για να τα επιλύσει....

Πρέπει να θυμίσουμε ότι "άτυπη συμφωνία" των συγκυβερνώντων για την νέα διοίκηση της ΝΕΡΙΤ είναι να έχει η ΝΔ τρία στελέχη της και το ΠΑΣΟΚ δύο στην νέα διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.

Τώρα στο δια ταύτα ως προς τον νέο πρόεδρο όπου θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα αν όλα πάνε καλά και κυλήσουν ομαλά τα πράγματα ο κ.Αντώνης Μακρυδημήτρης εμφανιζόταν έτοιμος να καταθέσει αίτηση, τουλάχιστον πριν από την παραίτησή του, ενώ ενδιαφέρον εκδήλωσε και ο πρώτος πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκηςόπου σε δηλώσεις του αναφέρει ότι "άδικα" απομακρύνθηκε από την εταιρία χρεώνοντας το όλο θέμα σε μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου και καταθέτοντας και σχετικές αγωγές υποστηρίζοντας ότι το έργο του δεν παρουσίαζε δυσλειτουργία στην διοίκηση της ΝΕΡΙΤ-Εποπτικού το αντίθετο μάλιστα παραγωγές θα έβγαιναν με έκπτωση 25% από αυτές που θα προέβλεπε η επιτροπή κοστολογίου...,,

Για τον κ. Μακρυδημήτρη λίγο πολύ είναι γνωστή η όλη ιστορία με τηνμετάδοση της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘκαι τις καταγγελίες για "κυβερνητικές παρεμβάσεις" που τον οδήγησαν σε παραίτηση μαζί με τον κ. Μορώνη.

Ο σημερινός προσωρινός πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Πέτρος Μάης δηλώνει "προσωρινός" σε κυβερνητικά στελέχη και λειτουργεί ως"μόνιμος εσωτερικά" της ΝΕΡΙΤ δείχνοντας ουσιαστικά ότι τον ενδιαφέρειπολύ σοβαρά το όλο θέμα του νέου προέδρου.

Η κυβέρνηση τώρα σύμφωνα με πληροφορίες πάντα, φαίνεται πως βλέπει πολύ σοβαρά και τις υποψηφιότητες των πρώην γενικών γραμματέων σε διάφορα υπουργεία κκ Σεραφείμ Τσόκα και Πάτροκλου Γεωργιάδη αφού θα έχει τον έλεγχο του "μάνατζμεντ" σε μια "δύσκολη" πολιτικά περίοδο.

Αιτήσεις για τη θέση του προέδρου ή για θέση απλού μέλους έχουν καταθέσει, μεταξύ άλλων, η κ. Νούλη Παπαδριανού, πρώην αναπληρώτρια νομική σύμβουλος της ΕΡΤ, ο σκηνοθέτης Χάρης Παπαδόπουλος, ο καθηγητής και στέλεχος του Ποταμιού Περικλής Βαλλιάνος, ο καθηγητήςΚαραχισαρίδης , ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, και ο Άλκης Κούρκουλας.

Εμείς πάντως λέμε ότι η ΝΕΡΙΤ έχει αργήσει έχασε το τραίνο της ΕΒU,έχασε με την εποχή Παντελή Καψή χρόνο στην μετάφραση για το τι είναι δικό μας και τι είναι δικό τους και η εποχή του BBC πήγε περίπατο με άσχετες επιλογές και μικροσυμφέροντα διαγωνισμών που αμφισβήτησαν συνολικά την εγκυρότητα του όλου εγχειρήματος αφού κάθε άλλο πάρα έγκυροι δεν ήταν !

Ε, εγώ θα το ξαναπώ..... βάλτε ρε παιδιά μία διοίκηση ένα πρόεδρο που θα έχει όρεξη για δουλειά όλα τα άλλα ας πάνε στο καλό μαζί.....με αυτούς που τα έκαναν !

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ