Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Πουλάει τα σύμβολα και την ιστορία της Ρεάλ ο Πέρεθ! (να την χαίρεστε την ομάδα σας οι οπαδοί της...)

Είναι ένας ματαιόδοξος που με ευκολία μπορεί να θυσιάσει σύμβολα και ιστορία; Η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Ρεάλ και μεγαλοεργολάβο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει φουντώσει για ακόμα μία φορά.

Αυτή τη φορά ο Πέρεθ, που είναι εθισμένος σε.. .δαπανηρές μεταγραφές και μεγαλεπήβολα πλάνα, προχώρησε σε μία μικρή "προδοσία" της ιστορίας της "βασίλισσας" προκειμένου να εξασφαλίσει τα εκατομμύρια των Αράβων: Για να πετύχει τη συμφωνία του συλλόγου με τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δέχθηκε να φύγει ο σταυρός από το σήμα του συλλόγου!

Η «προδοσία» του στη Ρεάλ, αν και διαπράχθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, αποκαλύφθηκε μόλις χθες προκαλώντας αναταραχή στους κύκλους της ομάδας.

Η δικαιολογία της διοίκησης των «μερένχες» ήταν πως το προσαρμοσμένο λογότυπο θα ισχύει μόνο στα προϊόντα της τράπεζας NBAD για τη Μέση Ανατολή. Μεταξύ άλλων μία ειδική πιστωτική κάρτα με το όνομα και το ...νέο έμβλημα της Ρεάλ. Το κανονικό έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης, που σχεδιάστηκε το 1931, θα συνεχίσει να εμφανίζεται ολόκληρο στην Ευρώπη.

Ηδη η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Ισπανία, με την εφημερίδα «Marca», που ανέδειξε το θέμα, να σχολιάζει: «Κατά τα φαινόμενα ο σύλλογος είναι πρόθυμος να θυσιάσει τμήματα της ταυτότητάς του για να κερδίσει την υποστήριξη των ποδοσφαιρόφιλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το αμερικανικό δίκτυο «FOX» στην ιστοσελίδα του ανέφερε: «Αν ο στόχος είναι να μεταδώσουν τη θρησκευτική μισαλλοδοξία, τότε η τράπεζα της Μέσης Ανατολής πέτυχε τον στόχο της, αφού άλλαξε το λογότυπο της ιστορικής ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης για τις ανάγκες της πιστωτικής κάρτας».

Μάλιστα ανέφερε πως η συμφωνία ήρθε σε μια χρονική στιγμή όπου οι χριστιανικές μειονότητες έχουν εκδιωχθεί βίαια από τους τζιχαντιστές σε Ιράκ και Συρία. Επίσης το δημοσίευμα ανέφερε πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απαγορεύει στις χριστιανικές εκκλησίες της χώρας να έχουν το σταυρό έξω από τον ναό, όπως και το χτύπημα της καμπάνας.

Η εφημερίδα «Algemeiner», που απευθύνεται στην εβραϊκή κοινότητα των ΗΠΑ, στηλίτευσε επίσης την επιλογή της διοίκησης της φημισμένης ισπανικής ομάδας: «Απομένει να δούμε αν οι παράγοντες του Αμπου Ντάμπι στις συμφωνίες της Ρεάλ αξιώσουν από το μεγάλο αστέρι του συλλόγου, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ν' αλλάξει το χριστιανικό του όνομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ