Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ "ΠΑΡΙΖΙΑΝΙ​ΚΗ ΛΥΣΗ" ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ... ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑ "ΠΑΚΕΤΟ"

του Νίκου Κούτρικα
Οικονομικού συντάκτη ΕΣΗΕΑ
Είναι αλήθεια ότι το κλείσιμο μιας συμφωνίας "πακέτο" με τους δανειστές της χώρας η οποία θα συνδέει ευθέως την επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης με την μετάβαση στην εποχή μετά το μνημόνιο αποτελεί τον κεντρικό στόχο της ελληνικής πλευράς στο αυριανό ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι. Οι συζητήσεις των δυο πλευρών αναμένεται να είναι "διήμερες" και να ολοκληρωθούν το βράδυ της Τετάρτης με ξεκάθαρη απομάκρυνση του ενδεχομένου για παράταση του τρέχοντος προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα ή αν η διαπραγμάτευση θα κλείσει στη γαλλική πρωτεύουσα και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί.Η αυριανή συνάντηση είναι αποτέλεσμα χθεσινοβραδινής διαβούλευσης μεταξύ κυβέρνησης και τρόικα και επιθυμίας να διεξαχθεί επαφή "πρόσωπο με πρόσωπο".

Οι πρώτες συζητήσεις θα γίνουν αύριο το μεσημέρι στο κτίριο της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι πιο περιορισμένη και θα αποτελείται από 6-8 άτομα. Μέσα σε αυτά θα είναι ο Γκίκας Χαρδούβελης με 1-2 στενούς συνεργάτες τουΑντώνη Σαμαρά, τους υπουργούς Γ. Βρούτση και Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και τους κ. Πρωτόπαππα και Πιερρακάκη από το ΠΑΣΟΚ.

Κυβερνητικές πηγές ερμήνευαν την συμφωνία για το ραντεβού στο Παρίσι ως "ξεμπλοκάρισμα" της διαπραγμάτευσης και για είσοδο στην τελική φάση των συζητήσεων με τους δανειστές.

Η διήμερη διάρκεια των συζητήσεων συνδέεται με τη συνεδρίαση του Euroworking Group την Πέμπτη. Πρόθεση της κυβέρνησης σύμφωνα με πληροφορίες είναι να"κλείσει" η διαπραγμάτευση στο Παρίσι χωρίς όμως η Ελλάδα να δεχθεί μέτρα που θα υπονομεύουν την ανάπτυξη.

Πάντως ότι και αν γίνει το "χειρότερο σενάριο" είναι όπως μας ενημέρωσε έγκυρη πηγή να έχουμε χρονική παράταση του υφιστάμενου προγράμματος το πολύ... δύο εβδομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ