Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που δρούσαν στις περιοχές Θέρμης, Πανοράματος και Λαγκαδά

Στα ίχνη ομάδας που ενώθηκε με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων – κλοπών και τον συνακόλουθο προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους οδήγησε επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών από οικίες, που έλαβαν χώρα κατά τον μήνα Αύγουστο του 2014, σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί, τρείς άντρες ηλικίας 25, 30 και 28 ετών και μία 24χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της Συμμορίας, των Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και Ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων και άλλων διατάξεων.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν σχετικά Εντάλματα Σύλληψης, δυνάμει των οποίων πρωινές ώρες της 21-11-2014, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες, εντοπίστηκε στην περιοχή Υψώματα - Διαβατών και συνελήφθη ο 28χρονος ημεδαπός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα , οι τρείς άντρες, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, διέρρηξαν τέσσερις κατοικίες στις περιοχές Θέρμης, Πανοράματος και Λαγκαδά, απ΄όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά - κοσμήματα και ηλεκτρονική συσκευή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση διάρρηξης της οικίας στο Λαγκαδά, αφού αναρριχήθηκαν προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη μπαλκονόπορτα του σπιτιού.

Έπειτα από αναζητήσεις , τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, το όχημα διαφυγής είχε εντοπιστεί στην περιφερειακή οδό και από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ανήκε στην 24χρονη γυναίκα, η οποία το παραχώρησε στη σπείρα, προκειμένου να χρησιμοποιείται ως μέσο προσέγγισης και απομάκρυνσης προς και από τις οικίες όπου διαπράττονταν οι κλοπές.

Στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, αλλά και ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ