Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΒΑΛΕ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ»

Το 3ο και το 5ο δημοτικό σχολείο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, που συμμετέχουν στην πιλοτική δράση των Υπουργείων Παιδείας-Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας «Βάλε το φρούτο στη ζωή του παιδιού σου», η οποία ξεκίνησε σήμερα, επισκέφθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Αντιδήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Βασίλης Μανωλόπουλος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Κακαφίκας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης Γιάννης Χαραλαμπίδης.

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, όπως είναι η πιλοτική δράση “Βάλε το φρούτο στη ζωή του παιδιού σου”, που ξεκίνησε σήμερα. Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια, που υλοποιούν τα Υπουργεία Παιδείας-Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε συνεργασία με τοπικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, η οποία προβλέπει τη δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία και την ενημέρωση γονέων και μαθητών για την αξία της υγιεινής διατροφής.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης και το Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης για τη δωρεάν διάθεση των προϊόντων τους στα δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στη δράση. Είναι μια κίνηση που όχι μόνο προάγει καλές διατροφικές συνήθειες στους μαθητές και την οικογένεια, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μια κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης του ελληνικού σχολείου σε περίοδο κρίσης. Χάρη στη δράση αυτή, τα εκλεκτά αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας μπαίνουν στην καθημερινότητα των μαθητών και εμπλουτίζουν τη διατροφή τους. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιδιώκουμε την επέκταση της εφαρμογής του πιλοτικού αυτού προγράμματος σε όλη την Κεντρική Μακεδονία», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η πιλοτική δράση «Βάλε το φρούτο στη ζωή του παιδιού σου», που απευθύνεται σε μαθητές 13 δημοτικών σχολείων σε πέντε δήμους της χώρας (Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας, Αθήνας, Πεντέλης – Μελισσίων και Αμπελοκήπων – Μενεμένης), υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με φορέα τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε. και το Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.

Στη δράση συμμετέχουν συνολικά 3.025 μαθητές και εκπαιδευτικοί από 13 δημοτικά σχολεία σε 5 δήμους της χώρας για έξι μήνες, κατά τους οποίους θα μοιραστούν περισσότερες από 18.500 συσκευασίες εποχικών φρούτων.

Η δράση «Βάλε το φρούτο στη ζωή του παιδιού σου» έχει ως στόχο να φέρει τους μικρούς μαθητές πιο κοντά στη διατροφική αξία των φρούτων, καθώς το προϊόν θα μοιράζεται μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, σε συνδυασμό με ειδικό ενημερωτικό υλικό που επιμελήθηκαν παιδο-διατροφολόγοι. Τα φρούτα που θα διανεμηθούν θα είναι σε συσκευασίες φιλικές για χρήση από παιδιά και ανάλογες με την εποχικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ