Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Τα μάθατε; Το βιάγκρα κάνει καλό στη καρδιά!

Το «μαγικό» μπλε χαπάκι που απογειώνει τη λίμπιντο και τη σεξουαλική διάθεση του ανδρός, έχει ευεργετικές ιδιότητες και για τη καρδιά!

Όχι, δεν το λέμε εμείς αλλά επιστήμονες από την Ιταλία ανακάλυψαν ότι η δραστική ουσία τού βιάγκρα, η κιτρική σιλδεναφίλη, μπορεί να αποτρέψει την πάχυνση του καρδιακού μυός και να βελτιώσει την ικανότητα της καρδιάς να εξωθεί αίμα προς όλο το σώμα, εμποδίζοντας έτσι την έναρξη της καρδιακής ανεπάρκειας.

«Απαιτούνται τώρα μεγαλύτερες μελέτες για να προχωρήσει η έρευνα σε αυτό τον τομέα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Αντρέα Μ. Ισιντόρι, αναπληρωτής καθηγητής και υπεύθυνος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κλινικής & Μοριακής Ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης.

Όπως γράφουν ο δρ Ισιντόρι και οι συνεργάτες του στην επιθεώρηση «BMC Medicine», ανέλυσαν 24 προγενέστερες μελέτες στις οποίες είχαν συμμετάσχει περισσότεροι από 1.600 άνδρες.

Σε όλες τις μελέτες, οι άντρες είχαν χωριστεί τυχαία σε δύο ομάδες, η μία εκ των οποίων έπαιρνε χαμηλή δόση σιλδεναφίλης και η άλλη μία ανενεργό ουσία (ψευδοφάρμακο).

Όλοι οι άντρες έπασχαν από καρδιαγγειακά νοσήματα, αλλά όχι και από στυτική δυσλειτουργία.

Όπως έδειξε η συνδυασμένη ανάλυση, στους άντρες με υπετροφία της αριστερής κοιλίας, η σιλδεναφίλη εμπόδισε την αλλαγή του σχήματος της καρδιάς (η υπερτροφία αυτή κανονικά οδηγεί σε πάχυνση και διόγκωση του καρδιακού μυός).

Στους άντρες με άλλες παθήσεις, το φάρμακο βελτίωσε την αποτελεσματικότητα με την οποία η καρδιά ωθεί αίμα προς την αορτή για να διανεμηθεί σε όλο το σώμα, ενώ βελτίωση και την χαλάρωση της καρδιάς ανάμεσα στους παλμούς.

«Πολύ λίγα φάρμακα από αυτά που χρησιμοποιούνται στην καρδιολογία επηρεάζουν αυτές τις παραμέτρους», είπε ο δρ Ισιντόρι. «Επομένως, δυνητικά μπορεί να είναι τεράστιος ο αντίκτυπος του φαρμάκου στην πρόληψη και την θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ