Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Παλιαδέλη για Αμφίπολη: Από την αρχή φαινόταν ότι ο τάφος έχει συληθεί

«Από την αρχή φαινόταν ότι ο τάφος είναι πειραγμένος. Η εικόνα ήταν σαφής». Αυτό τόνισε σε τηλεοπτικές της δηλώσεις η καθηγήτρια Αρχαιολογίας, Χρυσούλα Παλιαδέλη, υποστηρίζοντας ότι το εντυπωσιακό ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη έχει συληθεί.

«Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την άνοδο των προσδοκιών από την Αμφίπολη, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία του ευρήματος», τόνισε ακόμη, προσθέτοντας ότι όταν «τελειώσει και η έρευνα στο χώμα στον τρίτο θάλαμο, εάν δεν βρεθούν άλλα στοιχεία η ανασκαφή κλείνει».

Οσο για το εάν υπάρχει πέρασμα κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου, η κυρία Παλιαδέλη μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολίασε πως «μέχρι στιγμής το μόνο που έχουμε είναι σπασμένα κομμάτια». «Δεν βλέπουμε μία κατασκευή που να οδηγεί σε κρύπτη», τόνισε.

Η ίδια, επίσης, ισχυρίστηκε ότι «αν ισχύει ότι ο τελευταίος τοίχος είναι σφραγισμένος», τότε «θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι το μνημείο τελειώνει εκεί».

Οπως, ωστόσο, σημείωσε «αυτό δεν σημαίνει ότι στον ίδιο τύμβο δεν υπάρχουν κι άλλοι τάφοι», εκφράζοντας την ελπίδα πως θα βρεθούν στο μνημείο οστά και έτσι θα υπάρξει η δυνατότητα να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του νεκρού.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ