Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σύσκεψη με θέμα τον καταρροϊκό πυρετό πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Ιωάννη Ταχματζίδη, παρουσία της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Κ.Μ. Κ. Σαλογιάννου, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Π.Κ.Μ. Γ. Βαφειάδη, περιφερειακών συμβούλων από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Π.Κ.Μ., προϊσταμένων διευθύνσεων από όλες τις περιφερειακές ενότητες και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για τους κτηνοτρόφους  από τον καταρροϊκό πυρετό, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την όσο δυνατόν ταχύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος που επιβαρύνει τους κτηνοτρόφους σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.
Μετά το πέρας της σύσκεψης διατυπώθηκαν προτάσεις που πρέπει να ενσωματωθούν σε  διευκρινιστικές εγκυκλίους από την Διεύθυνση Υγείας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να αποφασιστούν οι δράσεις για όσους κτηνοτρόφους έχουν πληγεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταρροϊκός πυρετός δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.
«Για μας στην  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, στον οποίο στηρίζεται η οικονομία της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό, βρισκόμαστε στο πλευρό των κτηνοτρόφων και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δώσουμε ώθηση στον τομέα αυτό, διασφαλίζοντας  την υψηλή ποιότητα των κτηνοτροφικών προϊόντων και ταυτόχρονα τους επαγγελματίες και τη δημόσια υγεία των συμπολιτών μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ.Μ. Γιάννης Ταχματζίδης δήλωσε ότι «στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος, όπως είναι ο καταρροϊκός πυρετός. Έχουμε ήδη συζητήσει τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την ταχύτερη επίλυση του ζητήματος και έχουμε καταρτίσει ένα πλαίσιο σχετικών προτάσεων, το οποίο καταθέσαμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ