Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Zenos E10S Track Car

Οι Ansar Ali και Marc Edwards στο παρελθόν βρέθηκαν τόσο στη Lotus όσο και στην Caterham ως συνεργάτες και για τους δικούς τους λόγους αποφάσισαν να γίνουν συνέταιροι δημιουργώντας μια καινούρια φίρμα. Τη Zenos

Η Zenos παρουσίασε πριν μερικούς μήνες το Zenos E10 αλλά τώρα έρχεται να μας δείξει το Zenos E10S που είναι βελτιωμένο όσον αφορά την ιπποδύναμη, ώστε να υπηρετεί ακόμη περισσότερο τις ιδέες των ιδρυτών της εταιρείας. 

Αυτές έχουν να κάνουν με τις έντονες συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει ένα αυτοκίνητο στον οδηγό του και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η Zenos τα μοντέλα της κάνουν ακριβώς αυτό. 

Το Zenos E10S φέρει τον ίδιο 2.0lt κινητήρα της Ford που χρησιμοποιεί και το E10 αλλά οι 200ps του τελευταίου έχουν αυξηθεί κατά 50ps χάρη στη χρήση turbo. Το ίδιο ισχύει και για τη ροπή ασφαλώς και όλα αυτά σημαίνουν πως έχουν βελτιωθεί και οι επιδόσεις. Έτσι το 0-100km/h έρχεται σε 4sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 217km/h.

Tο Zenos E10S εφοδιάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, ωστόσο για εκείνους που δεν αρκούνται στα παραπάνω υπάρχει και το Zenos E10S Track Car που εξοπλίζεται με αντίστοιχο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, μπλοκέ διαφορικό, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και τιμόνι γρήγορης απελευθέρωσης. 

Και τα τρία μοντέλα της Zenos βασίζονται σε αλουμινένιο πλαίσιο με το cockpit να είναι σχεδιασμένο μονοκόμματο για μεγαλύτερη ασφάλεια. Η Zenos φιλοδοξεί αν επιτύχει εμπορικά το E10 και οι άλλες εκδοχές του να προχωρήσει και στα υπόλοιπα project που έχει ανακοινώσει. Το E11 ένα ακόμη roadsterκαι το E12 ένα coupe






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ