Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Sex and the City: Τα 23 μυστικά που δεν γνώριζες

Η σειρά-φαινόμενο που λάτρεψαν οι γυναίκες έχει κι αυτή τα δικά της μυστικά. 16 χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο του "Sex and the City" ακόμα βγαίνουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες και στοιχεία που δεν ξέραμε.

Η τηλεοπτική Κάρι Μπράντσο, κατά κόσμον Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, είναι η μοναδική από τις 4 πρωταγωνίστριες που στο συμβόλαιό της είχε θέσει όρο να μην εμφανιστεί γυμνή στην οθόνη. Η διάσημη φούστα της Κάρι που εμφανίζεται και στις 6 σεζόν στους τίτλους έναρξης της σειράς κόστισε μόλις 5 δολάρια και αγοράστηκε από τη Σάρα Τζέσικα από καλάθι προσφορών. Μόλις εκείνη έδειξε τη φούστα στην ενδυματολόγο του σόου, Πατρίτσια Φιλντς, συμφώνησαν να τη χρησιμοποιήσουν ως ένα από τα outfits της Κάρι που τελικά έμελλε να γίνει και το διασημότερο όλων. Σήμερα βρίσκεται κορνιζαρισμένη στο γραφείο του σεναριογράφου της σειράς, Μάικλ Πάτρικ Κινγκ.

Η Σίνθια Νίξον είναι φυσική ξανθιά και έβαψε τα μαλλιά της χάλκινα για το ρόλο της Μιράντα Χομπς. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ περνούσε καθημερινά 18 ώρες περίπου φορώντας τις πανάκριβες γόβες της Κάρι Μπράντσο. Η Σάρα Τζέσικα ήταν εκείνη που είδε πρώτη σε μια λαϊκή αγορά το ντουλαπάκι των φαρμάκων που φιγουράρει στο σπίτι της Κάρι και σκέφτηκε πως θα ήταν ιδανικό για τη σειρά. Παρόλα αυτά, το προσπέρασε για να το μετανιώσει λίγο αργότερα, να γυρίσει πίσω και να ενημερωθεί από τους πωλητές πως το ντουλαπάκι αγοράστηκε για «κάποια τηλεοπτική σειρά». Στην πρώτη ταινία, σεναριακά η Κάρι λαμβάνει το νυφικό της από την ίδια τη Βίβιαν Γουέστγουντ ως δώρο για το γάμο της. Αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζετε είναι πως το σημείωμα που συνοδεύει το δώρο είναι πραγματικά γραμμένο και υπογεγραμμένο από την σχεδιάστρια. Το κοκκινομάλλικο μωρό που στη σειρά υποδύεται τον Μπρέιντι, τον γιο της Μιράντα, είναι το ίδιο παιδάκι που βλέπουμε, μεγαλωμένο πια, στον ίδιο ρόλο στην πρώτη ταινία. Ο γιατρός που έφερε στον κόσμο το παιδί της Μιράντα Χομπς, είναι πραγματικός. Η 5η σεζόν της σειράς αποτελείται από μόλις 8 επεισόδια επειδή η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ήταν έγκυος.

Στο επεισόδιο «Απόδραση από τη Νέα Υόρκη» όπου βλέπουμε τον Μάθιου ΜακΚόνεχι να υποδύεται τον εαυτό του, το σενάριο ήταν αναπροσαρμοσμένο στα μέτρα του γνωστού ηθοποιού. Αρχικά, ο ρόλος είχε γραφτεί για τον Άλεκ Μπάλντουιν, όμως εκείνος αρνήθηκε να παίξει. Τη ίδια άρνηση έδειξαν και ο Τζορτζ Κλούνεϊ με τον Γουόρεν Μπίτι κι έτσι έγινε η πρόταση στον Μάθιου ΜακΚόνεχι ο οποίος θέλησε να αποτελέσει μέλος του καστ. Οι διευθύνσεις των 4 ηρωίδων στη σειρά, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Η Κριστίν Ντέιβις, η τηλεοπτική Σάρλοτ Γιορκ, δεν άφησε ποτέ τη γιαγιά της να παρακολουθήσει τη σειρά γιατί πίστευε πως «δεν θα την καταλάβαινε και θα την παρεξηγούσε». Η Νατάσα, η σύζυγος του Mr. Bigσε όλα τα επεισόδια που εμφανίστηκε φορούσε λευκά. Αυτό συνέβη για να ταιριάζει με την προσωπικότητά της που σύμφωνα με τον Mr. Big ήταν «βανίλια». Ο ρόλος της διαβόητης Σαμάνθας Τζόουνς ήταν εντελώς κόντρα με την Κιμ Κατράλ, η οποία μάλιστα τον απέρριψε 2 φορές. Αυτός που κατάφερε να την πείσει να δώσει μια ευκαιρία στο σόου ήταν το αγόρι του Ντάρεν Σταρ, του παραγωγού της σειράς. Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ είναι πολύ καλή φίλη με τον Γούιλι Γκάρσον, τον τηλεοπτικό γκέι κολλητό της φίλο, Στάνφορντ, τον οποίο μάλιστα πρωτογνώρισε χρόνια πριν το Sex and the City σε ραντεβού στα τυφλά. Η Βικτώρια Μπέκαμ είχε δεχτεί πρόταση να παίξει στην πρώτη ταινία αλλά αναγκάστηκε να την απορρίψει λόγω των δικαστικών διαμαχών που είχε εκείνη την περίοδο με τα πρώην μέλη των Spice Girls. Η Κιμ Κατράλ αρνούνταν να αποχωριστεί τα ψηλά τακούνια ακόμα και στη σκηνές που φαινόταν από τη μέση και πάνω. Η ίδια δήλωνε πως η γόβες την κάνουν να αισθάνεται «περισσότερο Σαμάνθα».

Η Κάρι ήταν προγραμματισμένο να είναι μελαχροινή και μόλις μία μέρα πριν το γύρισμα του πιλοτικού επεισοδίου η παραγωγή αποφάσισε να βάψει τα μαλλιά της Σάρας Τζέσικας ξανθά. Όλοι θυμόμαστε τον αξιαγάπητο σκύλο του -επίσης αξιαγάπητου- Έινταν Σο, της δεύτερης μεγάλης αγάπης της Κάρι μετά τον Mr. Big. Ο τετράποδος Πιτ, ήταν στην πραγματικότητα 2 διαφορετικοί σκύλοι, καθώς ο πρώτος τρόμαζε από την παρουσία του Έινταν (Τζον Κορμπέτ) και αδυνατούσε να ανταποκριθεί στο ρόλο. Έτσι, η παραγωγή τον αντικατέστησε με έναν άλλο ολόιδιο σκύλο, όμως κανείς δεν κατάλαβε τη διαφορά. Το ομφάλιος λώρος με το οποίο παίζει η γάτα της Μιράντα και υποτίθεται πως ανήκε στον γιο της, Μπρέιντι ήταν πραγματικός ομφάλιος λώρος. Το 2001 η Σάρα Τζέσικα έγινε διευθύντρια παραγωγής του σόου και κέρδιζε 3 εκατομμύρια δολάρια για κάθε επεισόδιο. Η Κάρι Μπράντσο θέτει συνολικά 92 ερωτήματα καθ' όλη τη διάρκεια της σειράς, τελευταίο εκ των οποίων ήταν στο τρίτο επεισόδιο από το τέλος. «Μήπως ήρθε ώρα να σταματήσουμε να θέτουμε ερωτήματα;» είπε η Κάρι και στα δύο τελευταία επεισόδια της σειράς δεν ρώτησε το παραμικρό. Το διαμέρισμα της Κάρι Μπράντσο στο Μανχάταν πουλήθηκε το 2012 έναντι 9,65 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή 7,45 εκατομμυρίων ευρώ.

koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ