Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Peugeot Quartz Concept

Το Peugeot Quartz Concept είναι ένα πρωτότυπο sport crossover το οποίο παρά το φουτουριστικό του σχεδιασμό μέσα/έξω πατά τα πόδια του στη Γη καθώς βασίζεται στη νέα πλατφόρμα του ομίλου PSA, την EMP2 σε μία πιο σύνθετη δομή της.

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του με τις έντονες ακμές θυμίζει πολεμικό αεροσκάφος, ενώ οι ζάντες 23 ιντσών και τα LED φώτα φροντίζουν να μας θυμίζουν πως πρόκειται για... αυτοκίνητο.

Στο εσωτερικό με τα τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά βιοδιασπώμενα και ανακυκλώσιμα, ενώ η μεσαία κολόνα του αμαξώματος απουσιάζει. Έτσι οι κάθετα ανοιγόμενες πόρτες σε συνδυασμό με το πτυσσόμενο σκαλοπάτι διευκολύνουν το μπες/βγες των επιβατών.

Το Peugeot Qquartz Concept είναι υβριδικό, plug-in. Το group των κινητήρων του απαρτίζεται από βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες, με μέγιστη απόδοση 500ps. Συγκεκριμένα υπάρχει ο 1.6lt THP βενζινοκινητήρας, ο οποίος με την φροντίδα της Peugeot Sport αποδίδει πλέον 270ps και 330 Nm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Στον εμπρός άξονα έχει τοποθετηθεί ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 85 kW, ο οποίος κατά την επιβράδυνση λειτουργεί ανάστροφα ως γεννήτρια, τροφοδοτώντας με ενέργεια τις μπαταρίες των 400 V. Στον πίσω άξονα υπάρχει ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας ίδιας απόδοσης, για κίνηση και ανάκτηση ενέργειας.

Το Peugeot Quartz Concept διαθέτει τρία προγράμματα κίνησης. Αυτά είναι τα ZEV, Road και Race με το κάθε ένα να μεταβάλλει τα οδηγικά χαρακτηριστικά του και τη δυνατότητα κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια.

Επιπροσθέτως το Peugeot Quartz εξοπλίζεται και με πνευματική ανάρτηση η οποία ρυθμίζει αυτόματα την απόσταση από το έδαφος σε εύρος 300-350mm. Η λειτουργία της ελέγχεται από ένα οπτικό σύστημα που ανιχνεύει διαρκώς τον δρόμο χρησιμοποιώντας κάμερες που επικοινωνούν με το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης ώστε να προβλέπονται αλλαγές στην επιφάνεια του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με την Peugeot το Quartz είναι απλώς ένα Concept το οποίο δεν θα δούμε ποτέ στους δρόμους, σίγουρα όμως στοιχεία του και τεχνολογίες θα περάσουν στην ευρεία παραγωγή των μελλοντικών μοντέλων της γαλλικής μάρκας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ