Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Χαμός με Kontra News και Action 24 για Βενιζέλο και Μπακατσέλο

Κόντρα σε υψηλούς τόνους ξέσπασε ανάμεσα στην εφημερίδα Kontra News και το τηλεοπτικό κανάλι Action 24 με αφορμή τον πρωτοσέλιδο τίτλο του εντύπου.

Το πρωτοσέλιδο της Kontra News κυκλοφόρησε με τίτλο «Διώκεται για κακούργημα ο Α. Μπακατσέλος για θαλασσοδάνεια που έχει πάρει από τράπεζες», ενώ συμπλήρωνε «Από εισαγγελικές πηγές έγινε γνωστό ότι γίνεται έρευνα και για το κανάλι Action 24».

Το κείμενο αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του τηλεοπτικού σταθμού, Διανύση Παναγιωτάκου.

Τι έγραψε η Kontra News

Το ρεπορτάζ της εφημέρίδας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνει το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά την άσκηση δίωξης και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Α. Μπακατσέλου, στενού φίλου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Ευ. Βενιζέλου.

Η δίωξη σε βάρος του κ. Μπακατσέλου ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, η οποία ερευνά το γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της παραπομπής του Α. Μπακατσέλου έχει σχέση με δανεισμό εκατομμυρίων ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χωρίς τραπεζικά κριτήρια. Πρόκειται δηλαδή για πολιτικό ρουσφέτι ενός ακόμα επιχειρηματία που διαπλέκονταν με το πολιτικό σύστημα. Είχε εκδώσει εφημερίδες και περιοδικά στην Θεσσαλονίκη.

Η κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Α. Μπακατσέλου έσκασε σαν βόμβα στην Χαριλάου Τρικούπη, σε μια περίοδο κατά την οποία συντελούνται πυρετώδεις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και δεν αποκλείεται να οδηγήσουν το ταλαίπωρο αυτό κόμμα σε νέες μεγάλες περιπέτειες.

Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που λείπει σε ταξίδι στη Νέα Υόρκη, ενημερώθηκε από τους στενούς συνεργάτες του για την εξέλιξη, αλλά μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση.

Ο μηχανισμός της Χαριλάου Τρικούπη επιχείρησε να μπλοκάρει τη δημοσιοποίηση της είδησης με παρεμβάσεις σε διευθυντικά στελέχη καναλιών και εφημερίδων, προκειμένου να υποβαθμιστεί το επίμαχο ζήτημα.
Στο μεταξύ η αρμόδια οικονομική εισαγγελέας έχει αρχίσει έρευνα και για τα πεπραγμένα του Α. Μπακατσέλου στην PROTON BANK, από την οποία συγγενικό του πρόσωπο εμφανίζεται να έχει λάβει και νέο δάνειο.

Ανεξάρτητα από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης το ζήτημα είναι πλέον πολιτικό και αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην κυβέρνηση, με δεδομένη τη σχέση του αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης με τον Α. Μπακατσέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να φέρει άμεσα στη Βουλή το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και να καταγγείλει τις επιλεκτικές και διαπλεκόμενες σχέσεις που είχαν προστατευόμενοι από το πολιτικό σύστημα επιχειρηματίες με τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Ερευνα και για το ACTION 24

Η Eισαγγελία ερευνά επίσης ένα νέο σκάνδαλο που αφορά τη δόλια μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων της PROTON BANK σε διαπλεκόμενους επιχειρηματίες.
Στην κατεύθυνση αυτή ερευνάται η «μαϊμού»-μεταβίβαση ενός τηλεοπτικού καναλιού από τον καταζητούμενο επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη σε πρόσωπου που διαπλέκεται με το ΠΑΣΟΚ και έχει εξασφαλίσει προνομιακές συμβάσεις με φορείς του δημοσίου.

Το κανάλι άλλαξε χέρια με εικονική αύξηση κεφαλαίου, χωρίς δηλαδή ο επιχειρηματίας να δώσει δεκάρα τσακιστή, ενώ λίγες μέρες αργότερα, ως δια μαγείας ο Πέτρος Κυριακίδης εξαφανίστηκε από προσώπου γης παρότι, η ασφάλεια τον παρακολουθούσε μέρα-νύχτα!

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση υπεξαίρεσης περιουσιακών στοιχείων της PROTON BANK, δηλαδή του ελληνικού δημοσίου.
Πάντως το κανάλι που άρπαξαν από την PROTON BANK έχει γίνει όργανο προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ που έχει συνηθίσει τα νταραβέρια με τέτοιου είδους επιχειρηματίες».

Η οργισμένη απάντηση Παναγιωτάκη

«Κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η εποχή της μπανανίας δεν τελείωσε. Όταν αρχίζει να γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια στα ΜΜΕ, πάντα υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που αντιδρούν.

Έχουν την ψευδαίσθηση ότι με φαντασιόπληκτα πρωτοσέλιδα μπορούν να εκφοβίσουν ή να εκβιάσουν. Γιατί άραγε;

Κύριοι, λεφτά για εκβιασμούς πια δεν δίνονται: Πρώτον, γιατί δεν μας αγγίζουν και δεν χρειάζεται και, δεύτερον, γιατί λεφτά δεν υπάρχουν!

Ποιες είναι οι εισαγγελικές παραγγελίες; Τι ιστορία με ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ είναι αυτή που γράφετε; Γιατί σας ενοχλεί το Action 24; Να ξέρετε όμως, ότι και η αθλιότητα έχει τα όριά της. Και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου κάνει τον νταβατζή.

Και ο νοών νοείτω!

Διονύσης Παναγιωτάκης

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Action 24

ΥΓ.: Όποιος θέλει, συνεχίζει, εγώ είμαι εδώ και έτοιμος...».

iefimerida.gr 

Η απάντηση του Αλέξανδρου Μπακατσέλου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ