Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

H ΝΕΡΙΤ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΑΝ....

του Νίκου Κούτρικα
Παρακολουθώ ομολογουμένως με έντονη περιέργεια τα τελευταία γεγονότα του ραδιομέγάρου της Αγίας Παρασκευής και δεν μου προκαλούν πια καμία εντύπωση αφού
οι «στοιχειωμένες» καρέκλες της διοίκησης έφεραν για άλλη μια φορά σε αδιέξοδα την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να παραιτηθούν οι κκ Μακρυδημήτρης και Μορώνης και να αντικατασταθούν από τον κ Πέτρο Μάη πρώην στέλεχος της ΕΡΤ σε μια στιγμή που όλα παίζονται με το νέο πρόγραμμα της εταιρείας. Είναι ανάγκη να αποφασισθεί ποιο θα είναι το μάνατζμεντ και ποιο το νέο πρόγραμμα μιας και διανύουμε τα μέσα Σεπτεμβρίου και "ουδέν" έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

Η ΝΕΡΙΤ θα μπορούσε να γράφει ιστορία εάν.... στο τιμόνι της υπήρχαν επαγγελματίες του χώρου με γνώση του εξειδικευμένου αντικειμένου της....
Η νεα ραδιοτηλεόραση πληρώνει τα λάθη της ΔΤ του συστήματος του κ. Παντελή Καψή και των άσχετων τραπεζικών υπαλλήλων που οδήγησαν μέσα σε ένα λάθος σύστημα προσλήψεων την εταιρεία σε ένα "κίτρινο" άλλοθι.

Το λάθος της συγκυβέρνησης ήταν ότι οι επιλογές κυριολεκτικά αφέθηκαν διοικητικά μόνο στον ένα εταίρο...

Η ΝΕΡΙΤ θα μπορούσε να γράφει ιστορία εάν.... είχε έτοιμο project λειτουργίας από πριν κάτι το οποίο δεν είχε αλλά "λίμνασε" στα απόνερα των "δοκιμών" ενός άσχετου μάνατζμεντ της ΔΤ που στη συνέχεια εγκλώβισε την ανάπτυξή της με όλα τα πειράματα -"παρατράγουδα" που συνέβησαν.

Έτσι επικράτησε η λογική του "σώζων εαυτόν σωθείτο" για μερικούς με καινούργιες δουλειές με "βύσμα" να σώζονται (....με λάθος τρόπο) αγοράζοντας καινούργια κουστούμια και i phone και άλλους να τρέχουν όπου τους βγάλει ο δύσκολος δρόμος για την Ιθάκη...

Σήμερα το εποπτικό του πρύτανη Φορτσάκη αναθέτει την καρέκλα του προέδρου στον κ. Πέτρο Μάη γνώστη της πραγματικότητας από παλαιά με στόχο να ολοκληρώσει εν τάχει τα όσα άφησε πίσω της η πρώην διοίκηση.

Έτσι εγώ θα το ξαναπώ η ΝΕΡΙΤ θα μπορούσε να γράφει ιστορία εάν :

Πρώτη προτεραιότητα γίνει η ολοκλήρωση της στελέχωσης της εταιρείας με κατάλληλο προσωπικό της ΝΕΡΙΤ με συμβάσεις αορίστου-ορισμένου χρόνου και έργου που θα φέρουν το παραγόμενο έργο.

Δεύτερη προτεραιότητα γίνει η επιλογή προγράμματος σε μια περίοδο που κινδυνεύει να χαθεί στη μετάφραση το όλο θέμα αφού σε λίγες ημέρες όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα ανακοινώνουν το νέο πρόγραμμά τους.

Τρίτη προτεραιότητα γίνει η επαναξιολόγηση των στελεχών "εκ του μηδενός" στο υπάρχον προσωπικό που σήμερα εργάζεται με δίμηνες-τρίμηνες συμβάσεις χωρίς ασφαλιστικές εισφορές ΕΤAΠ ΜΜΕ(!) πράγμα αδιανόητο αφού δημιουργούμε εργασιακές συνθήκες μεσαιωνικού τύπου και καθόλου ευρωπαϊκές.

Και τέλος μπορεί ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Πέτρος Μάης να θεωρείται προσωρινός (….ουδέν μονιμότερο του προσωρινού) δεν αποκλείεται αφού παρατάθηκε η διαδικασία όμως για αιτήσεις για τη θέση του προέδρου μέχρι την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου να αξιολογηθεί και για επικρατέστερος ο κ. Μάης αφού γνωρίζει σίγουρα όλα τα παραπάνω και ο ίδιος έχει υποστεί πολλά από το παρελθόν που σίγουρα του δίδαξαν την επόμενη ημέρα.
Το ερώτημά μου όμως παραμένει ακόμα με δύο προσλήψεις μόνο στη ΝΕΡΙΤ θα δούμε ποτέ νέο πρόγραμμα στις οθόνες μας ;

Α, τέλος για να μην ξεχάσω ποιανού συμμαθητής ήταν ο κ. Πέτρος Μάης που μετά τον πέταξε κυριολεκτικά εκτός ;

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ