Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της κεντρικής Μακεδονίας ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν τον αφανισμό, ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά το λουκέτο στην ΕΤ3 και την παραπομπή της λειτουργίας κρατικού τηλεοπτικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη στις ελληνικές καλένδες, ήρθε η σειρά των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της κεντρικής Μακεδονίας να κινδυνεύσουν άμεσα με αφανισμό.

Την ώρα που πρώτα τα περιφερειακά ΜΜΕ του τόπου μας μπήκαν στο ψηφιακό σύστημα εδώ και δύο χρόνια, εύλογα ερωτηματικά προκαλούν οι εκτός τόπου και χρόνου απαιτήσεις της Digea και πρώτιστα η υποχρέωση καταβολής ενός αβάσταχτου για τα οικονομικά δεδομένα των καναλιών τιμήματος, ώστε να συμπεριληφθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Είναι σαφές, πως εάν δεν βρεθεί άμεσα πολιτική λύση στο κρίσιμο αυτό ζήτημα, το κλείσιμο των περιφερειακών σταθμών θα είναι αναπόφευκτο, με ολέθριες συνέπειες για τους εργαζόμενους, για την αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών, για την ελευθερία του Τύπου, για την ίδια τη Δημοκρατία μας.

Εκτός εάν αυτός είναι ο πραγματικός στόχος, να περιοριστεί η διάχυση της ενημέρωσης σε πέντε-έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, που θα είναι απόλυτα αφοσιωμένα στην προώθηση της κυβερνητικής επικοινωνιακής προπαγάνδας. Θέλω να πιστεύω πως οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες περί υποστήριξης των περιφερειακών σταθμών δεν θα αποδειχθούν κούφια λόγια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ