Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Σαμαράς: Δεν χρειαζόμαστε άλλη βοήθεια

Λίγα λεπτά πριν από τις 15.00 ολοκληρώθηκε η κατ' ιδίαν συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο κτήριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο.
Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε η κα Μέρκελ στις 13:30 ώρα Ελλάδας.

Μέρκελ: Η Ελλάδα σίγουρα θα ανακάμψει
Σε δηλώσεις που ακολούθησαν η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι η Ελλάδα στέλνει πλέον θετικά μηνύματα και στο πλαίσιο αυτό η Γερμανία βοηθά τη χώρα μας με δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η κα. Μέρκελ έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας λέγοντας ότι «διαπιστώνουμε πολύ θετικές προόδους στην Ελλάδα και είμαστε σίγουροι ότι τα επόμενα βήματα θα ολοκληρωθούν σύντομα. Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας».
»Ειδικά για τους ανθρώπους στην Ελλάδα, ξέρω πόσο δύσκολοι είναι οι καιροί, τα πρώτα δείγματα επιτυχίας γίνονται πλέον ορατά και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε περαιτέρω τη χώρα.

Σαμαράς:
Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στο εύρος των θεμάτων για τα οποία συζήτησε με την Άνγκελα Μέρκελ λέγοντας: «Συζητήσαμε σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα με την κα Μέρκελ. Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι έλεγε το πρόγραμμα ενώ παράλληλα αναμένεται θετικό πρόσημο στο ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της ανταγωνιστικότητας σημειώνοντας ότι η θέση της χώρας μας βελτιώνεται διαρκώς στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας.
«Είπα στην κα. Μέρκελ πως η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και ότι δεν θέλει νέο πακέτο», πρόσθεσε.
Στις ίδιες δηλώσεις ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ ανήκει στο παρελθόν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι κίνδυνοι εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι πλέον μακρινοί».
Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός προανήγγειλε πακέτο προτάσεων για ένα νέο πλαίσιο που θα αφορά στη συνέχιση συνέχιση των μεταρρυθμίσεων τα επόμενα έτη.
Όπως αναμενόταν έθιξε και το θέμα της ρύθμισης για τη βιωσιμότητα του χρέους, αφήνοντας χρονικό περιθώριο έως και την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας και των stress tests.
Ως προς τη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί νωρίτερα του προγραμματισμένου.
Όπως είπε «μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μόνοι μας τις χρηματοδοτικές ανάγκες της επόμενης χρονιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ