Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκινά το ετήσιο πρόγραμμα συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης από το Ιατρικό Διαβαλκανικό

Ξεκινά την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιατρικού Διαβαλκανικού, για την εκπαίδευση ιατρών το οποίο και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου 2015. Απευθύνεται σε όλους τους ιατρούς (αδαπάνως), εντός και εκτός Διαβαλκανικού και είναι εγκεκριμένο από το Ευρωπαϊκό Συμβoύλιο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (EACCME). Το πρόγραμμα παρέχει 15 εκπαιδευτικά μόρια (credits) στους συμμετέχοντες.

Η υλοποίηση του ετήσιου προγράμματος με ευθύνη του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, επιβεβαιώνει το υψηλό εκπαιδευτικό έργο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, καθιστώντας το και επισήμως ισοδύναμο με αυτά των εκπαιδευτικών Ιατρικών Οργανισμών, χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο θεσμός της συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης (CME) ισχύει σε όλες τις προηγμένες χώρες, αποτελεί ήδη προϋπόθεση για την ανανέωση της άδειας ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος σε πολλά κράτη (Αμερική, Καναδάς) και τείνει να καταστεί υποχρεωτικός και στην Ευρώπη.

Τα εκπαιδευτικά μαθήματα περιλαμβάνουν διατμηματικές παρουσιάσεις, ομιλίες σε σύγχρονα ιατρικά θέματα και παρουσίαση διδακτικών περιστατικών «με σκοπό τη βελτίωση της γνώσης των ιατρών και κατά συνέπεια, την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, στους ασθενείς», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, καθηγητής, Αντώνιος Δρεβελέγκας. Υλοποιείται, κάθε Τετάρτη στις 12.00- 1.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του νοσοκομείου.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα, στο site www.iatrikodiavalkaniko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ