Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Απολύθηκε η αναπληρώτρια δασκάλα (του έρωτα;) από την Κρήτη - Η απόφαση

Την απόφαση απόλυσης της αναπληρώτριας δασκάλας από την Κρήτη που είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκου, υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του κ.Λοβέρδου...

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την καταγγελία της σύμβασης εργασίας για το διδακτικό έτος 2014-2015 της εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων …………. σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ.1, 37, 38 και 53 του Προεδρικού Διατάγματος 410/1998.»

Να σημειωθεί πως η 24χρονη σήμερα δασκάλα, είχε προσληφθεί φέτος, στις 20 Σεπτεμβρίου, ως αναπληρώτρια σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου.

Το περιστατικό το οποίο οδήγησε στην σημερινή απόλυσή της – έως ότου αποφασίσει οριστικά η Δικαιοσύνη επι της υπόθεσης – αποκαλύφθηκε το 2012.

Η τότε 22χρονη, υπηρετούσε ως αναπληρώτρια σε δημοτικό σχολείο του Αποκόρωνα Χανίων το σχολικό έτος 2011-2012.

Τότε η μητέρα ενός 15χρονου μαθητή γυμνασίου κατήγγειλε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πως είδε στο προφιλ του γιού της στο Facebook διαλόγους με την δασκάλα που την έκαναν να ανησυχήσει καθώς προέκυπτε αποπλάνηση του 15χρονου απο την 22χρονη δασκάλα.

Ακολούθησε έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την οποία προέκυψαν πολλά στοιχεία στον λογαριασμό της στο Facebook.

Όπως είχε δημοσιευθεί τότε, βρέθηκαν άσεμνοι διάλογοι με μαθητές και πολλές φωτογραφίες της με αγόρια. Μάλιστα για την διερεύνηση της υπόθεσης είχαν μεταβεί στα Χανιά αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως αναφέρεται στην δικογραφία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η 22χρονη «χρησιμοποιούσε την ιδιότητά της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης («facebook»), προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους. Με τη μέθοδο αυτή, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, κατάφερνε στη συνέχεια να τους αποπλανά, προχωρώντας σε ερωτικές πράξεις μαζί τους».

Μετά από αυτό, η αναπληρώτρια δασκάλα παραιτήθηκε, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr – δεν της ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη καθώς τα στοιχεία που υπήρχαν δεν κρίθηκαν επαρκή από το αρμόδιο συμβούλιο.

Όμως η υπόθεση εκκρεμεί στην Δικαιοσύνη και μόλις έγινε γνωστό πως η δασκάλα φέτος επαναπροσελήφθη ως αναπληρώτρια, ακολούθησε η ενημέρωση προς τον Υπ.Παιδείας, ο οποίος και κατήγγειλε την σύμβαση, όπως μπορείτε να δείτε στην απόφαση που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ