Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ.... "ΤΖΑΜΠΑ" ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ​Ι ΣΤΗΝ ΝΕΡΙΤ!

του Νίκου Κούτρικα
Δεν ξέρω αν τα "εννέα ευρώ" ανά εργαζόμενο θεωρείται σπατάλη στην ΝΕΡΙΤ πάντως ξέρω με βεβαιότητα ότι χιλιάδες ευρώ είχαν στην τσέπη τους οι παραγωγοί για την κάλυψη των πολιτικών αρχηγών τόσα χρόνια στην παλιά ΕΡΤ με σκοπό την "άρτια" τηλεοπτική μετάδοση όλων των πολιτικών κομμάτων....
Σήμερα τα ποσά είναι "ασήμαντα" στην ΝΕΡΙΤ και "ανάξια λόγου" και εν δυνάμει εξυπηρετούν σκοπιμότητες σε πολλαπλά επίπεδα όταν αναφέρονται "δήθεν σπατάλες" ως καταγγελίες.
Ας ασχοληθούν οι "ειδήμονες" με το τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι της ΔΤ που εξασφάλισαν και πάλι μια ολιγόμηνη παράταση στο ραδιομέγαρο αφού συντονισμένα ευτυχώς όπως έμαθα στο παρασκήνιο οι νέοι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου θα πιάσουν δουλειά από τον καινούργιο χρόνο κατά τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο!
Περίεργη θα έλεγα είναι και η τοποθέτηση στη Καθημερινή του κ. Μακρυδημήτρη κατά του πρύτανη Φορτσάκη ότι οι αποφάσεις του εποπτικού είναι άκυρες....
Νομίζω ότι όσο πλησιάζει ο καιρός για την τοποθέτηση μιας ακόμα νέας διοίκησης τα πνεύματα "αγριεύουν" και πάλι στην Αγία Παρασκευή.
Κάποιοι πάντως θεωρούν ότι "καταξοδεύτηκε" η ΝΕΡΙΤ στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μια ακόμα φορά όμως η ουσία χάθηκε στην μετάφραση αφού όλα τα θέματα στην ΝΕΡΙΤ λύνονται με "εσωτερικές μεθοδεύσεις" που πολλές φορές έχουμε συνηθίσει να δημιουργούν αδιέξοδα και ένταση.
Αυτή την φορά όμως δεν έγινε έτσι η διοίκηση έδωσε συντονισμένα "εξηγήσεις με την μορφή ανακοίνωσης" που συμπεριλαμβάνουν όλα τα νούμερα που ξοδεύτηκαν....στην ομιλία Σαμαρά.
Ας ρωτήσουν όμως κάποιοι τον οικονομικό διευθυντή πόσα εκατ ευρώ είναι "παρκαρισμένα" στο ταμείο και πόσοι πρώην εργαζόμενοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης "πεινάνε" κυριολεκτικά απομονωμένοι στην μάστιγα της εποχής την ανεργία.
Όσο για το κόστος της ομιλίας Σαμαρά η ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ δίνει την απάντηση στις απορίες κάποιων που σίγουρα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ένταση και τίποτα άλλο....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΡΙΤ

Σχετικά με δημοσιεύματα για την κάλυψη της πρόσφατης ομιλίας του Πρωθυπουργού στη Χαλκιδική από τη ΝΕΡΙΤ, η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει τα ακόλουθα:
Οι ισχυρισμοί για υποτιθέμενες «σπατάλες» στο κόστος κάλυψης της ομιλίας δεν ευσταθούν. Για την ακρίβεια, η ΝΕΡΙΤ επέλεξε τον βέλτιστο οικονομικά τρόπο κάλυψης, όπως αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό από τα κάτωθι:
- Επελέγη η αποστολή συνεργείου της ΝΕΡΙΤ από την Αθήνα με ίδια μέσα ως η πλέον οικονομική λύση, εφόσον το συνολικό κόστος έφτασε τα 15.527,25 ευρώ. Σε περίπτωση που η ΝΕΡΙΤ αποφάσιζε να μισθώσει ιδιωτικό συνεργείο με τις ίδιες παροχές (επτακάμερο OBVan, γερανό, δύο ENG) το κόστος θα ανήρχετο σε περισσότερα από 24.000 ευρώ, βάσει του τιμολογίου των εν λόγω υπηρεσιών.
- Δεν υπήρξε καμία απολύτως σπατάλη ή υπέρβαση στην αποστολή της ΝΕΡΙΤ, καθώς η εκτός έδρας αποζημίωση των υπαλλήλων (μετακίνηση, διαμονή, διατροφή) καθορίζεται αυστηρά από τον Ν. 2685/99. Πρέπει δε να σημειωθεί, ότι από το 1999 δεν έχει υπάρξει αναπροσαρμογή των προβλεπομένων ποσών για την αποζημίωση των υπαλλήλων. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η «σπατάλη» για την ημερήσια αποζημίωση των εργαζομένων κατά την ημέρα επιστροφής, ανήλθε στα εννέα ευρώ ανά άτομο.
- Ο αριθμός των υπαλλήλων που εργάστηκαν για την κάλυψη, προέκυψε από τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας για την παραγωγή ποιοτικού και αξιόπιστου αισθητικά αποτελέσματος – αρχή την οποία η ΝΕΡΙΤ τηρεί απαρέγκλιτα στην κάλυψη των δραστηριοτήτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών αρχηγών.
- Σε σχέση με τις ημέρες παραμονής της αποστολής, η ΝΕΡΙΤ έκρινε αναγκαία για την ασφάλεια της μεταδόσεως την πραγματοποίηση δοκιμής την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου. Βάσει του ισχύοντος συστήματος αποζημίωσης του προσωπικού κρίθηκε πλέον συμφέρουσα η αναχώρηση της αποστολής από την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, καθότι το κόστος διανυκτέρευσης των εργαζομένων ήταν μικρότερο από την καταβολή υπερωριακής αμοιβής, σε περίπτωση αυθημερόν πραγματοποίησης της δοκιμής.

Δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση στα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην Χαλκιδική σε σχέση με τη ΔΕΘ. Η ΝΕΡΙΤ κάλυψε με τα ίδια ακριβώς μέσα τόσο την ομιλία του Πρωθυπουργού όσο και τη συνέντευξη Τύπου του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το γεγονός ότι η ΝΕΡΙΤ προσέφυγε σε μίσθωση μέσων για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο της ΔΕΘ, οφείλεται στο ότι η απουσία σημαντικού αριθμού υπαλλήλων για τόσο μεγάλο διάστημα από τις θέσεις τους, θα επέφερε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ