Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ανθρωποφάγος λεοπάρδαλη τρομοκρατεί τα Ιμαλάια

Μία λεοπάρδαλη που επιτίθεται σε ανθρώπους τρομοκρατεί τον τελευταίο καιρό τους κατοίκους ορισμένων χωριών στην ινδική πλευρά των Ιμαλαΐων, συνήθως καθώς αυτοί γυρίζουν σπίτι σε κατάσταση μέθης.

Η λεοπάρδαλη πιστεύεται ότι ευθύνεται για το θάνατο δώδεκα ατόμων από τον Ιανουάριο του 2012, όταν και επιτέθηκε σε έναν 46χρονο άνδρα στο χωριό Σιμάρ. Το τελευταίο της θύμα φέτος ήταν ένας 44χρονος άνδρας από το χωριό Μπαντέθ.

Οι κάτοικοι των χωριών αναφέρουν πως τα περισσότερα θύματα ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν δέχτηκαν την επίθεση της λεοπάρδαλης, ενώ προσθέτουν πως επικρατεί φόβος και διστακτικότητα να κυκλοφορήσουν αφού πέσει το σκοτάδι.

«Δεν πιστεύω ότι οι λεοπαρδάλεις κυνηγούν μεθυσμένους περαστικούς, απλά η συμπεριφορά τους φανερώνει αδυναμία στο ζώο», δήλωσε η Μπελίντα Ράιτ, επικεφαλής της Εταιρείας Προστασίας Άγριων Ζώων στην Ινδία. «Αντικειμενικά όταν κάποιος γυρίζει μεθυσμένος σπίτι του και παραπατάει στο δρόμο δείχνει πως είναι ευάλωτος και αποτελεί εύκολη λεία για κάποιο άγριο ζώο. Είμαι σίγουρη πως οι επιθέσεις δε συμβαίνουν επειδή το αλκοόλ προσελκύει τις λεοπαρδάλεις», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις δασονομικές αρχές, η λεοπάρδαλη πιστεύεται πως είναι 10-12 ετών, και σε υγιή φυσική κατάσταση, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα το φύλο της. Μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει 12 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, και έχει τραυματίσει άλλους τέσσερις. Πολλά από τα θύματα δέχτηκαν επίθεση κατά την έξοδό τους από υπαίθρια τουαλέτα.

Η επίθεση στους ανθρώπους δεν αποτελεί συνηθισμένη πρακτική για τις λεοπαρδάλεις, ωστόσο όπως και οι τίγρεις, τείνουν να στρέφονται σε αυτή τη λύση όταν είναι χτυπημένες ή ηλικιωμένες και δεν μπορούν πια να κυνηγήσουν την αγαπημένη τους λεία, τα σκυλιά, αναφέρει ο Ι.Κ. Σινγκ, αξιωματικός της τοπικής δασικής υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ