Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: "ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΤΡΙΚ ΣΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ

“Λογιστικά τρικ” στους διαγωνισμούς και διγλωσσία στο θέμα των αξιολογήσεων, απέδωσε στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ζήτησε ο κ. Μπουτάρης να δώσει διευκρινήσεις για το θέμα της Βόλβης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Εικόνα πλεονάζοντα προϋπολογισμού και έναν δήμαρχο οικονόμο δημιουργούν τα λογιστικά τρικ» σε εισηγήσεις της ημερήσιας διάταξης, στις οποίες εμφανίζονται φουσκωμένα ποσά, πέραν της πραγματικής εικόνας της αγοράς. Αυτό παρατηρεί ο κ. Καλαφάτης και διερωτάται τι γίνεται με το περίσσευμα που προκύπτει όταν μετά τη διενέργεια των διαγωνισμών κατακυρώνονται συμβάσεις, προμήθειες κλπ με χαμηλότερες τιμές. Αν τα πλεονάζοντα ποσά παραμένουν αδιάθετα, παγιδευμένα στους κωδικούς που εντάχθηκαν κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού ή με την τακτική των αναμορφώσεων μετακινούνται κατά το δοκούν για να κλείσουν άλλες τρύπες. Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει ο κ. Καλαφάτης, δημιουργείται μια πλασματική εικόνα, αφού «με λογιστικά τρικ εμφανίζεται ένας πλεονάζων προϋπολογισμός και ένας οικονόμος δήμαρχος».

Ο κ. Καλαφάτης στιγμάτισε τη διγλωσσία και τις θολές θέσεις του Δημάρχου στο θέμα της αξιόλογης και του επανελέγχου των φακέλων των υπάλληλων που από τη μια εφαρμόζει τη διαδικασία και από την άλλη συμφωνεί στο ό,τι έγινε –έγινε. Τόνισε ότι «πάγια θέση των “Εντάξει” είναι ο σεβασμός των νόμων. Δεν σκεφτόμαστε μόνο τους εργαζόμενους, για τους οποίους ευχόμαστε να μη προκύψει κανένα θέμα νομιμότητας αλλά, έχουμε και την έννοια μας στο 1.5 εκατομμύριο ανέργους που αναζητούν μια θέση εργασίας.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της λίμνης Βόλβης και το υπέρογκο πρόστιμο που επιβάλει η Ε.Ε. στην Ελλάδα για κακό χειρισμό, και στο όποιο φαίνεται να εμπλέκεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι δεν μπορεί κανείς να βγάλει ένα συμπέρασμα από όσα ο Δήμαρχος έχει πει ως τώρα που μάλλον θολώνουν παρά ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο κ Καλαφάτης, ότι: “είμαστε υπέρ της διαφάνειας και της προάσπισης της νομιμότητας” Για το λόγο αυτό πρότεινε να γίνει ειδική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προτού αυτό το πολύ σοβαρό θέμα πάρει χειρότερη τροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ