Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ 2 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.

Διευκρινίσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία των καταστημάτων στις 7 και 14 Σεπτεμβρίου:

Α) Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο υπ’αριθ. 1859/ΦΕΚ Β΄ επιτρέπεται, για ένα (1) έτος, η προαιρετική λειτουργία όλων των εμπορικών Καταστημάτων τις Κυριακές, στο Ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως αυτό οριοθετείται από την Y.Α. YΠΠO1 ΔιΛΑΠ/Γ/3046/51009/14.10.1994 (ΦΕK Β', 833).
«Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι η περιοχή που ορίζεται από το Λιμάνι (παλαιό τμήμα), την παλιά Παραλία (α΄προβλήτα έως τον Λευκό Πύργο), την οδό Π.Μελά που καταλήγει στο ιερό της Αγίας Σοφίας, την οδό Στ.Τάττη και τμήμα των οδών Σωκράτους, Χριστοπούλου, Φιλίππου και Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Κασσάνδρου και το Διοικητήριο, την οδό Καραολή & Δημητρίου, την Πλατεία Βαρδαρίου και τα δυτικά τείχη μέχρι το φρούριο του Βαρδαρίου και το Λιμάνι».

Β) Περιοχή Δήμου Θεσσαλονίκης
Με βάση την ΓΑΝ ΜΕΘ οικ.1897/24-10-2013 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, προαιρετικά, τις δύο Κυριακές λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης αρκεί να πληρούν τις εξής ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:
α. να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα,
β. να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise)
γ. να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops−in−a−shop) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα ("outlet"), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ:
Τις Κυριακές 7 και 14 Σεπτεμβρίου 2014 ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
να λειτουργήσουν (προαιρετικά):
  • Όλα τα εμπορικά καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης (χωρίς καμία προϋπόθεση)
  • Τα εμπορικά καταστήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης που πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου Β
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ. (7 & 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014)
11:00 – 18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ