Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

«Πράσινο φως» του ΥΜΑΘ για την αναβάθμιση 12 μεθοριακών σταθμών της Β. Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου της αναβάθμισης των υποδομών σε 12 συνολικά χερσαίους μεθοριακούς σταθμούς της Βόρειας Ελλάδας, μετά την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης (ΥΜΑΘ) και των δήμων Κομοτηνής, Μύκης, Κάτω Νευροκοπίου, Κιλκίς, Παιονίας και Πρεσπών.

Ειδικότερα, η σύμβαση, ύψους 335.000 ευρώ προβλέπει την εκτέλεση έργων ανάδειξης των υποδομών στους μεθοριακούς σταθμούς Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Δοϊράνης, Εξοχής, Αγίου Κωνσταντίνου και Νυμφαίου.

Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, πρόθεση του ΥΜΑΘ είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια αναμόρφωσης των πυλών εισόδου της χώρας. «Στόχος είναι να κάνουμε πιο ελκυστικούς τους μεθοριακούς σταθμούς και στο μυαλό μας είναι η επόμενη φάση, την οποία διεκδικούμε.

Θεωρώ ότι το έργο θα συνεχιστεί και όλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και επιθετικά προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

«Αναγκαία η ποιοτική αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών»

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι δήλωσαν πως η αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών αποτελούσε πάγιο αίτημα των τοπικών αρχών προς την Πολιτεία. «Γίνεται ένα βήμα για να δείξουμε ότι η Ελλάδα σέβεται τον επισκέπτη και τον δέχεται για να τον εξυπηρετήσει. Ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον θα υπάρξουν ανάλογες κινήσεις για να σηκώσουμε την Ελλάδα εκεί που πρέπει να είναι», δήλωσε ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης. Με την σειρά του, ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης τόνισε πως είναι υποχρέωση των δήμων να προχωρήσουν στην άμεση υλοποίηση του έργου ενώ ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης εξήρε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης. «Θα προχωρήσουμε στην οικονομική αξιοποίηση του χώρου. Υπάρχουν επενδυτές που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν καταστήματα και πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Βασίλης Γιαννόπουλος. Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, το ΥΜΑΘ είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση, ύψους 525.000 ευρώ με τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σιντικής και Φλώρινας για την αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών Προμαχώνα, Κήπων, Ορμενίου, Καστανεών, Κυπρίνου και Νίκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ