Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΣΟΚ: Δείτε πόσα φακελάκια ζάχαρης περιέχει μία coca-cola (video)

Το γεγονός ότι το διάσημο αναψυκτικό εμπεριέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης το γνωρίζαμε. Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε είναι την ακριβή ποσότητα της ζάχαρης που περιέχει ένα ποτήρι coca cola. Ο δημοσιογράφος του BBC αποκαλύπτει την αλήθεια ενώπιον του καλεσμένου του James Quincey, προέδρου της Coca Cola Europe.

Όυτε ένα, ούτε δύο αλλά 23 ολόκληρα φακελάκια ζάχαρης περιέχει ένα μικρό ποτήρι coca cola, όπως αυτά που πωλούνται στο κινηματογράφο. Το γεγονός αυτό έφερε στην δημοσιότητα ο δημοσιογράφος του BBC, Jeremy Paxman, ενώπιον του προέδρου της Coca Cola Europe, James Quincey που είχε καλεσμένο στην εκπομπή του.

Η συζήτηση ξεκινάει με τον πρόεδρο της Coca Cola Europe να ενημερώνει ότι ένα κουτάκι coca cola περιέχει 35 περίπου γραμμάρια ζάχαρης, το οποίο αντιστοιχεί σε 5 με 6 κουταλάκια ζάχαρης, ποσότητα ανεκτική αφού και ένας καφές cappuccino μπορεί να περιέχει τόση ζάχαρη.

Η ένταση όμως κορυφώνεται όταν ο Jeremy Paxman αποκαλύπτει στο κοινό με ένα τελείως θεαματικό τρόπο πόσα φακελάκια ζάχαρης περιέχει ένα μικρό και ένα μεγάλο ποτήρι coca cola, όπως αυτά που είναι διαθέσιμα στους κινηματογράφους.

Έτσι λοιπόν ο δημοσιογράφος αδειάζει μπροστά στα έκπληκτα μάτια του προέδρου το περιεχόμενο ποτηριών coca-cola σε ζάχαρη.

Από την εκπομπή μαθαίνουμε ότι ένα μικρό ποτήρι coca cola περιέχει 23 φακελάκια ζάχαρης ενώ ένα μεγάλο ποτήρι περιέχει...45 φακελάκια ζάχαρης!

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο παρακάτω:


fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ