Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

504.000,00 € για δύο νέα έργα LEADER στην Π.Ε. Πέλλας

Δύο νέα έργα που αφορούν την τοπική αγροτική οικονομία και την επιχειρηματική ανάπτυξη υπογράφηκαν σήμερα (22/8) από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας & Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τους εκπροσώπους των δικαιούχων φορέων, στο πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης του Προγράμματος Leader (Άξονας 4).

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:

1. Αγροτικός Συνεταιρισμός Κοινότητας Φλαμουριάς, Εκσυγχρονισμός Μονάδας Διαλογής - Τυποποίησης Συσκευασίας και Συντήρησης Οπωροκηπευτικών, προϋπολογισμού 250.000,00 ευρώ και

2. Βελκόπουλος Ιωάννης και Σία Ο.Ε., Εκσυγχρονισμός Μονάδας Κατασκευής Μεταλλικών Κατασκευών στα Άθυρα Πέλλας, προϋπολογισμού 254.000,00 ευρώ.

Σε σύντομη δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Οι μικροί αγροτικοί συνεταιρισμοί και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική Περιφέρεια μπορούν, με την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας, των Οργανισμών της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Κοινοτικών Πρωτοβουλιών, να «ανοίξουν τα φτερά τους» και να υλοποιήσουν «τολμηρά» επιχειρηματικά σχέδια. Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει πολλές δυσκολίες, αλλά η διεθνής αγορά και η εξωστρεφής επιχειρηματικότητα κρύβουν ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και αγοράς. Μέσω του Προγράμματος LEADER δίνουμε τη δυνατότητα σε μικρές επιχειρήσεις και άλλους φορείς, όπως οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, να υλοποιήσουν μέρος του επιχειρηματικού τους οράματος που απαιτεί οικονομικούς πόρους στους οποίους δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να συγχαρώ το επιτελείο της Αναπτυξιακής Πέλλας για την υλοποίηση του Προγράμματος και να ευχηθώ στους δικαιούχους καλή επιτυχία στην υλοποίηση των σχεδίων τους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ